GZ-psycholoog V. Ahlers

6fdfc05a-3750-49dd-8b50-60994d1f9044

Veerle Ahlers

GZ-psycholoog

Opleidingen

 • Bachelor Orthopedagogiek, Universiteit Utrecht
 • Master Orthopedagogiek, Universiteit Utrecht
 • Postdoctorale opleiding Gezondheidszorgpsycholoog, RINO Utrecht
 • Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie
 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), basisopleiding
 • Hechtingsgerichte systeemtherapie en Een taal erbij

Registraties en lidmaatschappen

 • Gezondheidszorgpsycholoog, BIG-nummer 89913855625
 • Lid beroepsvereniging NVGzP (Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen)
 • Lid VvAA (Ledenorganisatie voor Zorg professionals)
 • AGB-code behandelaar: 94015830

Als psycholoog zie ik het als mijn taak om jou weer op weg te helpen in hetgeen waar jij bent vastgelopen. Door goed te luisteren naar jouw verhaal en hulpvragen, stel ik een behandelplan op waarin jij je kunt vinden en daardoor gemotiveerd aan de slag kan gaan met jouw issues. Ik vind het belangrijk dat je je veilig en op je gemak voelt en dit is dan ook mijn eerste doel in de behandeling. Daarnaast zal ik altijd, samen met jou, op zoek gaan naar dingen die wel lukken, waarin je succesvol bent en waar je tevreden over bent. Door meer aandacht te hebben voor het positieve, worden de lastige dingen vaak al wat kleiner. Voor datgeen wat er overblijft probeer ik je te motiveren daarin stapsgewijs veranderingen in aan te brengen zodat jij weer weerbaar en vol zelfvertrouwen in het leven staat.

Na het afronden van mijn masterstudie Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. In de jaren die volgden heb ik de basisopleiding tot EMDR therapeut gevolgd en ben ik mij gaan verdiepen in de systeemtherapie en hechtingsgerichte therapie. Ik ben BIG-geregistreerd, lid van de NVGzP en lid van de VvAA.

Ik heb lange tijd gewerkt bij GGZ instelling GGZ Centraal, Fornhese (kinder- en jeugdpsychiatrie). Ik heb mij hier met name beziggehouden met het begeleiden van ouders wiens zoon of dochter gediagnosticeerd is met een psychiatrische diagnose. Het belang van de inzet van een systeem rondom een kind is hierin van groot belang en dat maakt dat ik binnen behandelingen dan ook altijd zal kijken wie rondom een cliënt betrokken is. Enerzijds omdat het heel steunend kan zijn voor een cliënt om naasten te betrekken bij hun behandeltraject, anderzijds om een stevig netwerk neer te zetten rondom een cliënt op het moment dat een behandeling is afgerond en de cliënt weer op eigen benen staat.

Het nauw samenwerken met ouders en kind heeft mij doen beseffen hoe groot de relatie is tussen de kwaliteit van hechting van ouders zelf en de problematiek van een kind. Ik ben daarom in mijn behandelingen altijd nieuwsgierig naar de achtergrond van een cliënt. Stilstaan bij de voorgeschiedenis, gezin van herkomst en opgroeien is dan ook een belangrijk onderdeel voor mij in een behandeltraject.

Daarnaast vind ik het belangrijk om cliënten die zijn vastgelopen in hun functioneren weer letterlijk in beweging te krijgen. Ik zal dan ook altijd de cliënt proberen te motiveren om fysiek aan de slag te gaan, door bijvoorbeeld te gaan wandelen, hardlopen of een andere sport te gaan beoefenen. We weten dat lichaam en geest nauw verbonden zijn en wanneer het lichaam in goede conditie is, dit een positief effect heeft op gedachten en gevoel.

In mijn behandeling maak ik gebruik van een combinatie van verschillende technieken vanuit evidence-based behandelwijzen als Cognitieve Gedragstherapie, EMDR, Acceptatie en Commitment Therapie, oplossingsgerichte therapie en mindfulness.

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

.
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie x
EMDR
COMET x
Acceptance and Commitment Therapy x

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?