Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig haar kwaliteitsstatuut.

GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten het model kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Beschikbaarheid;

Diensdag en woensdag, beeldbellen

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

.
Cognitieve Gedragstherapie
Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
EMDR
Schematherapie
Mindfulness Based Cognitieve Gedragstherapie
COMET
Positivieve Psychologie
psycholoog Utrecht

Eva Witteveen

Psycholoog

Opleidingen

 • Bachelor Psychologie, VU
 • Master Klinische Psychologie, Universiteit Leiden
 • Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Fortagroep
 • Basis- en verdiepingscursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT), P.D. Balde
 • Basiscursus EMDR, Take Off Support
 • Basiscursus Schematherapie, CCD
 • Basisopleiding Ademcoach, Annete Weers

Registraties en lidmaatschappen

 • Psycholoog NIP, Lid NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
 • NIP Basisaantekening Psychodiagnostiek

"The universe is not outside of you. Look inside yourself, everything that you want, you already are!", RUMI.

Deze uitspraak van Rumi spreekt mij erg aan. Ik geloof dat dat alles wat je nodig hebt al in jezelf aanwezig is. Wel kan het zijn dat je het gevoel vastgelopen te zijn, niet meer bij deze bron in jezelf kan, en ik help je graag om daar weer mee in contact te komen.

Voor mij vormt de behandelrelatie het uitgangspunt voor de behandeling, waarbij ik het belangrijk vind dat je je veilig en op je gemak voelt. Vanuit deze basis kunnen we samen aan de slag om meer inzicht te krijgen in wat er speelt, welke factoren daarop van invloed zijn, op welke manier je nu met lastige situaties omgaat en waar je naartoe zou willen. Ik vind het belangrijk om stil te staan bij gevoel en bij belangrijke waarden in jouw leven.

Soms werkt het om te kijken naar de oorsprong van bepaalde gedachten patronen, in andere situaties zal ik je juist meenemen in een nieuwe manier van omgaan met gedachten en andere innerlijke ervaringen. Hoe verhoudt je je tot gedachten, hoe doorbreek je bepaalde patronen en hoe leer je nieuw gedrag aan. Hoe leef jij je leven en hie zou je je leven willen leven. Leef jij je leven naar je eigen waarden, naar wat voor jou echt belangrijk is? Wordt je geleefd door jouw hart, jouw waarden, of wordt je geleefd door automatische gedachten en door de maatschappij opgelegde ideeën?

Na mijn studie Klinische Psychologie in Amsterdam en Leiden heb ik ervaring opgedaan op de afdeling medische psychologie in het ziekenhuis, waarna ik in een revalidatiecentrum voor chronische pijklachten heb gewerkt. Deze ervaringen hebben mij gesterkt in de holistische visie, waarbij de mens als geheel wordt gezien en lichaam en geest niet als twee volledig losstaande concepten worden gezien. Ik vind het belangrijk om de hele persoon te zien, met alles wat daar invloed op heeft - ervaringen uit het verleden, persoonlijheid, omgeving -, en niet slechts de klachten waarmee iemand zich aanmeldt. Naast het werken aan het verminderen van de klachten zal ik ook inzetten op het benadrukken ep op den juiste manier inzetten van de reeds aanwezige krachten.

 

 

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?