Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig haar kwaliteitsstatuut.

GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten het model kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Wilt u inzage in de kwaliteitsstatuut van de GZ-psycholoog dan kunt u contact opnemen met uw psycholoog.

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%

THERAPIEËN

.
Cognitieve Gedragstherapie
Schematherapie
Oplossingsgerichte gespreksvoering
psycholoog Utrecht

Saskia Sep

GZ-psycholoog

Opleidingen

 • Doctoraal ontwikkelingspsychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
 • Opleiding tot Video Interactie trainer, Heijcoop
 • Postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, RNO Amsterdam
 • Oplossingsgerichte gespreksvoering, RINO Amsterdam
 • Basiscursus Schematherapie, King
 • Opleiding tot Cognitief gedragstherapeut bij RINO en King

Registraties en lidmaatschappen

 • BIG registratienummer: 19926531725
 • AGB code: 94107047
 • Oplossingsgericht certificaat: 115276
 • Lidmaatschap Vgct: 305355 (Cognitief gedragstherapeut in opleiding)
 • Lidmaatschapsnummer vereniging voor Schematherapie: 210724

Ik ben Saskia Sep en werk bij Welbewust psycholoog als GZ-psycholoog. In mijn werk ga ik
ervan uit dat ieder mens uniek is en dat je (diep van binnen) weet wat je nodig hebt om met de hobbels en uitdagingen in het leven om te gaan. Ik vind het belangrijk dat jij je veilig en vertrouwd voelt om samen op zoek te gaan naar jouw veerkracht. Dat doe ik vanuit een oplossingsgerichte visie. Ik hoor graag waar je tegenaan loopt en probeer me in jouw persoonlijke belevingswereld te verplaatsen zodat ik je zo goed mogelijk kan ondersteunen bij het zoeken naar jouw oplossingen. Dat doe ik vanuit een oprechte interesse en door veel vragen te stellen zodat je je meer bewust wordt van wat voor jou werkt. Soms zal ik suggesties doen om dingen te proberen vanuit de cognitieve gedragstherapie of schematherapie.

Ik kan je helpen beter om te gaan met angstklachten, somberheidsklachten, het verwerken van nare ervaringen (maar niet met EMDR), een negatief zelfbeeld, (onbegrepen) pijnklachten, levensfaseproblematiek (de overgang naar een zelfstandig volwassen leven), autisme of adhd.

In 1997 ben ik afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog. Daarna heb ik even gereisd en ben vervolgens aan de slag gegaan als onderzoeker bij t Nivel. Omdat ik behoefte had om
mensen op een meer directe manier te helpen in plaats van te onderzoeken wat goed werkt ben ik bij Sherpa gaan werken, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarna ben ik bij Prinsenstichting gaan werken in Purmerend, ook voor mensen met een verstandelijke beperking maar met een meer complexe populatie cliënten. Ik heb daar veel geleerd over autisme, hechtingsproblematiek, groepsdynamiek en gezinsinvloeden. In 2017 heb ben ik daar gestart met de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. Om ook ervaring op te doen met cliënten zonder verstandelijke beperking werkte ik een jaar op een GGZ poli van Lucertis. Daar heb ik gemerkt dat veel van wat ik heb geleerd in de omgang met mensen met een verstandelijke beperking, hun familie en hun begeleiders mij helpt in de GGZ. Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb is om open en onbevooroordeeld te staan tegenover wie de ander is. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en daar ben ik nieuwsgierig naar, zodat ik je verder kan helpen.

In 2020 heb ik de overstap naar de kinder en jeugd GGZ gemaakt bij Max-Ernst en heb ik de opleiding Oplossingsgerichte gespreksvoering gevolgd. Ook heb ik de basiscursus schematherapie gevolgd. Als onderdeel van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut heb ik een cursus traumagerichte schrijftherapie gevolgd. In 2021 ben ik op een poli voor kinder en jeugd GGZ van Dokter Bosman gaan werken. Omdat ik graag oplossingsgericht werk ben ik in 2022 bij Welbewust gaan werken.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?