Mijn werk gaat over mentale gezondheid, maar die gaat niet samen zonder goede zelfzorg. Sport is daar een belangrijk onderdeel van. Ik houd ervan me een paar keer per week goed in het zweet te werken met crossfit, hardlopen en yoga. Verder ben ik gek op schilderen. Ik heb sinds kort ontdekt hoe fantastisch olieverf is, na jaren met acryl te hebben gewerkt omdat dat makkelijker en minder gevaarlijk zou zijn (blijkt allebei niet waar - typisch gevalletje ‘door uit te proberen, kan je leren’).

 

Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig haar kwaliteitsstatuut. GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten het model kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Kwaliteitsstatuut van Mevr. A. Verheijen kunt u hier vinden.

Beschikbaarheid;

Dinsdagmiddag, Nobelstraat
Dinsdagavond, Nobelstraat
Woensdagochtend -en middag, beeldbellen
Donderdagochtend -en middag, Parkzichtlaan
Vrijdagochtend -en middag, Nobelstraat

 

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

.
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR
COMET
Acceptance and Commitment Therapy
Annefleur Verheijen

Annefleur Verheijen

GZ-Psycholoog

Opleidingen

 • Psychologie (Universiteit van Utrecht - bachelor)
 • Arbeids- en Organisatiepsychologie (Universiteit van Utrecht – master)
 • Opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (RINO GROEP - postacademische opleiding)
 • Basiscursus Cognitieve gedragstherapie (RINO Groep)
 • Basiscursus Acceptance and Commitment Therapy (RINO Groep)
 • Basiscursus EMDR Volwassenen (RINO Groep)

Registraties en lidmaatschappen

 • GZ-psycholoog, BIG-registratie: 99927330525
 • AGB-code behandelaar: 94102590
 • Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP)
 • NIP Basisaantekening Psychodiagnostiek

Het doel van therapie is het leven ‘vrijer’ te maken van allerlei persoonlijke ballast en blokkades. Het geeft mij echt energie als iemand na enige tijd verlost van zijn/haar klachten zelfstandig verder kan en ongehinderd in staat is het leven naar eigen wens vorm te geven.

De afgelopen zes jaar heb ik me voornamelijk bezig gehouden met specialistische behandeling van volwassenen en jongvolwassenen met angst- en spanningsklachten bij Angstexpertisecentrum Stichting VALK. Denk daarbij aan de behandeling van gegeneraliseerde angst waarbij iemand zich overmatig zorgen maakt en piekert, cliënten met paniekaanvallen, angst voor sociale situaties of specifieke fobieën (zoals vliegangst, rijangst, hoogtevrees, claustrofobie, emetofobie etc.). Daarnaast werk ik veel stemmingsklachten, burnout / overspannenheid en met traumagerelateerde problematiek.

Sinds afronding van de tweejarige postacademische opleiding tot GZ-psycholoog, ben ik BIG-geregistreerd en ben ik zelfstandig werkzaam als regiebehandelaar in de GGZ. Ik houd van doelgericht en efficiënt behandelen. Daarbij zal ik altijd op zoek gaan naar de aansluiting bij mijn cliënt. Ik vind het belangrijk dat deze zich gehoord voelt en dat er gezamenlijke besluitvorming is over het behandelverloop. In evaluaties geven cliënten vaak terug dat ze zich bij me op hun gemak hebben gevoeld en hebben durven delen over voor hen beladen onderwerpen, bijvoorbeeld omdat die spanning met zich meebrachten of schaamtevol waren. Ik hoor ook dat ik streng kan zijn op het gebied van gedrag (vermijding gaan we doorbreken!), maar met alle begrip en geduld voor het gevoel daarbij. Ik zal me altijd inzetten om de cliënt de juiste tools te geven om te kunnen omgaan met de klacht waardoor deze (blijvend) kan verdwijnen. Transparantie, kwaliteit en humor zijn van grote waarde in het contact met collega's en degene die bij mij in behandeling zijn.

Afhankelijk van de aard van de klachten werk ik onder andere op basis van (Cognitieve) Gedragstherapie (CGT), aangevuld met elementen van Acceptance and Commitment Therapy (ACT - spreek uit als het engelstalige werkwoord, want het gaat over doen i.p.v. denken) en mindfulness. Daarnaast werk ik voor traumagerelateerde klachten met Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR). Tot slot kunnen cliënten bij mij terecht voor behandeling van zelfbeeldproblematiek middels Competitive Memory Training (COMET voor negatief zelfbeeld).

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?