Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig zijn kwaliteitsstatuut.

GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten het model kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Kwaliteitsstatuut van Dhr. B. Delfstra kunt u hier vinden.

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

Therapiën
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR
COMET
Acceptance and Commitment Therapy
Psycholoog Utrecht

Bert Delfstra

GZ-Psycholoog

Opleidingen

 • Mentaliseren in behandelrelaties
 • EDMR basiscursus en vervolgcursus
 • Cognitieve gedragstherapie, Registratie cognitief gedragstherapeut VGCT
 • Interpersoonlijke psychotherapie, Registratie ITP-therapeut bij ITP Nederland
 • Diagbostiek en behandeling ADHD bij volwassenen

Registraties en lidmaatschappen

 • Gezondheidszorgpsycholoog, BIG-nummer: 89919633425
 • NVGzP: Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie
 • IPT (Interpersoonlijke psychotherapie)-therapeut
 • Cognitief Gedragstherapeut
 • AGB-code behandelaar: 94100618

Regie is voor mij het sleutelwoord naar verbetering. In mijn werk stimuleer ik mijn cliënten dan ook zoveel mogelijk dit zelf te zoeken en waar nodig kan ik mijn kennis en gereedschappen inzetten om dit proces te bevorderen. Ik streef in de sessies naar een transparante houding, zodat mijn cliënten precies weten wat zij aan mij hebben. Daarnaast vind ik humor een noodzakelijk ingrediënt voor een goede werkrelatie. Ik denk dat een laagdrempelige benadering in een ontspannen sfeer de beste elementen zijn om groei te bevorderen.

Doen wat aantoonbaar werkt vind ik belangrijk. Mijn behandelingen probeer ik dan ook zoveel mogelijk ‘evidence based’ te doen. Dat betekent echter niet dat elk protocol op elk persoon naadloos aansluit. Om deze reden streef ik naar behandelingen op maat, die de bewezen werkende elementen uit de protocollen bevatten.

Na mijn studie klinische psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen ben ik in 2008 in de Specialistische GGZ aan de slag gegaan bij de Parnassiagroep. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met ADHD, trauma-, stemmings- en angstklachten en bij deze diagnoses ook met levensfase- en zelfbeeldproblematiek. De leeftijden waarmee ik werk en heb gewerkt ligt tussen de 18 en 95 jaar. Binnen de Parnassiagroep heb ik tevens een aanzienlijk deel in de Basis GGZ gewerkt, wat er voor heeft gezorgd dat ik mijn doelen in behandeling helder heb leren stellen.

In mijn loopbaan heb ik op diverse gebieden mijn behandelvaardigheden uitgebreid. Naast de postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorg Psycholoog, heb ik mij kunnen registreren als IPT (Interpersoonlijke psychotherapie)-therapeut. Dit is een kortdurende focale behandeling gericht op stemmingsklachten. Daarnaast ben ik geregistreerd als Cognitief Gedragstherapeut en heb ik de basis- en vervolgcursus EMDR gevolgd. Onlangs heb ik de cursus ‘Mentaliseren in behandelrelaties’ gevolgd en binnenkort start ik met de cursus Schematherapie.

Heeft u vragen of wilt u ons persoonlijk spreken?

Laat dan uw telefoonnummer achter en u wordt door WelBewust Psycholoog Utrecht zo snel mogelijk teruggebeld.

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?

MENU