Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig haar kwaliteitsstatuut.

GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten het model kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Kwaliteitsstatuut van Dhr. F. Hamers kunt u hier vinden.

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

Therapiën
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR X
COMET
Acceptance and Commitment Therapy
psycholoog utrecht

Floris Hamers

GZ-Psycholoog

Opleidingen

 • Bachelor Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit van Amsterdam
 • Master Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit van Amsterdam
 • Master Klinische Psychologie, Vrije Universiteit van Amsterdam
 • Postdoctorale opleiding Gezondheidszorgpsycholoog, RINO Noord-Holland in Amsterdam
 • Kortdurende Psychoanalytische Steungevende Psychotherapie, Basiscursus MBT Nederland,Schematherapie
 • Psychoanalytische behandelvormen (MBT, AFT, TFP, KPSP), RINO Noord-Holland in Amsterdam

Registraties en lidmaatschappen

 • Gezondheidszorgpsycholoog, BIG-nummer: 99921790125
 • NVGzP Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie
 • AGB-code behandelaar: 94102505

Ik werk met veel enthousiasme in deze kleinschalige praktijk in de binnenstad. Er komen hier veel (jong) volwassenen die kampen met diverse problematiek en levensvragen. Als de problemen zich opstapelen en je er zelf niet meer overheen kunt kijken is dat een kans om tot nieuwe inzichten te komen en om daadwerkelijk stappen te zetten om dingen anders te gaan doen.

Naast de master klinische psychologie aan de vrije universiteit van Amsterdam ben ik afgestudeerd aan de faculteit bewegingswetenschappen als psychomotorisch therapeut. Hierna heb ik de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog afgerond en ontwikkelt in de cognitieve gedragstherapie (CGT). Naast mijn werk binnen WelBewust ben ik mij in de gespecialiseerde GGZ verder aan het ontwikkelen in mentalisatie bevorderende therapie (MBT) en kort durende psychodynamische therapie (KPSP) voor mensen met persoonlijkheidsproblematiek.

Ik heb ervaring in het behandelen van kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met milde tot zeer ernstige problematiek. Ik heb gewerkt in gespecialiseerde behandelcentra voor gedragsproblemen, angst-, dwang- en stemmingsstoornissen, acute psychiatrie en werk naast WelBewust ook in de gespecialiseerde GGZ met jongeren en jongvolwassenen met persoonlijkheidsproblematiek. De combinatie van generalistische basis GGZ en gespecialiseerde GGZ geeft mij een brede kijk op cliënten en hun problematiek.

Ik help mensen om gedachten in een ander licht te zien en stil te staan bij wat er in je om gaat. Het verleden neem ik in de behandeling mee om te ontdekken hoe het nu je leven kleurt. Ik help mensen hun patronen beter te begrijpen, hier meer vrijheid in te vinden en als de situatie er om vraagt te voelen en ervaringen op te doen met gerichte oefeningen.

Heeft u vragen of wilt u ons persoonlijk spreken?

Laat dan uw telefoonnummer achter en u wordt door WelBewust Psycholoog Utrecht zo snel mogelijk teruggebeld.

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?