Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig haar kwaliteitsstatuut.

GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten het model kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Kwaliteitsstatuut van Mevr. J. Egas Repáraz kunt u hier vinden.

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

.
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR
COMET
Acceptance and Commitment Therapy
psycholoog utrecht

Jokine Egas Repáraz

GZ-Psycholoog

Opleidingen

 • Bachelor Psychologie, Universiteit van Utrecht
 • Master Klinische Psychologie, Universiteit van Utrecht
 • Postdoctorale opleiding Gezondheidszorgpsycholoog, RINO Groep Utrecht
 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) basis- en verdiepingsopleiding, EMDR Centrum Nederland
 • Evidence-based behandelingen bij PTSS
 • Leertherapie en supervisie t.b.v. de opleiding tot cognitief gedragstherapeut

Registraties en lidmaatschappen

 • Gezondheidszorgpsycholoog, BIG-nummer: 49914150725
 • NVGzP Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie
 • AGB-code behandelaar: 94015560

Als psycholoog geloof ik dat de ingrediënten voor ontwikkeling in ieder mens al aanwezig zijn. Ik zie het als mijn rol om te helpen patronen te herkennen en doorbreken, obstakels te overwinnen, ingrijpende ervaringen te verwerken, of acceptatie te bevorderen zodat je meer in je kracht komt te staan. Daarbij maak ik gebruik van effectief bewezen behandelmethodes die ik in overleg met jou afstem op jouw situatie.

Een goed contact is naar mijn idee essentieel voor een effectieve behandeling. Je voldoende op je gemak voelen om te kunnen ontdekken wat er in je speelt, dit durven delen en jezelf uit te dagen. Belangrijk vind ik ook dat je zelf regie houdt, en mee bepaald hoe we samen werken aan jouw doel.

Ik ben opgeleid in de klinische en gezondheidspsychologie en heb na de universiteit de postdoctorale opleiding tot GZ psycholoog gedaan. Behandelmethodes en technieken waar ik mee werk komen uit o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR en imaginaire exposure (voor trauma gerelateerde problematiek), oplossingsgerichte therapie, motiverende gespreksvoering, elementen uit MBCT (mindfulness) en COMET (voor negatief zelfbeeld).

Naast mijn werk bij Welbewust ben ik werkzaam in de verslavingszorg. Dit sinds 2006 met veel plezier. Daarbinnen heb ik mensen behandeld met verslaving problematiek en andere psychische problemen zoals depressie, sociale angst of posttraumatische stress stoornis. Daarnaast ben ik vooral werkzaam als regiebehandelaar en geef ik werkbegeleiding aan collega behandelaren.

Naast effectief bewezen behandelmethodes voor bepaalde problematiek, geloof ik in het algemeen ook dat via erkenning en inzicht verandering kan ontstaan. In gesprekken probeer ik naar jou te luisteren en jouw belevingen te begrijpen. En zo je te helpen naar jezelf te luisteren, jezelf te begrijpen. En als ik denk dat het je verder helpt zal ik je een spiegel voorhouden. Ik ervaar het steeds weer als bijzonder wanneer ik toegelaten wordt in iemands belevingswereld, mij het vertrouwen wordt gegeven om mee te denken in de puzzel. Als je even niet weet hoe verder is daar ruimte voor nemen een goede stap. Ik loop graag een stukje met je mee, richting meer helderheid, afname van klachten, en meer vertrouwen en vrijheid op jouw pad.

Heeft u vragen of wilt u ons persoonlijk spreken?

Laat dan uw telefoonnummer achter en u wordt door WelBewust Psycholoog Utrecht zo snel mogelijk teruggebeld.

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?