Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig haar kwaliteitsstatuut. GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten het model kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Kwaliteitsstatuut van Mevr. M. Burgersdijk kunt u hier vinden.

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

.
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR
COMET
Acceptance and Commitment Therapy
Psycholoog Utrecht

Maaike Burgersdijk

GZ-Psycholoog

Opleidingen

 • Bachelor psychologie, Universiteit Utrecht
 • Master klinische en gezondheidszorgpsychologie, Universiteit Utrecht
 • Postdoctorale opleiding Gezondheidszorgpsycholoog, Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW)
 • EMDR basiscursus, Cure & Care Development Arnhem
 • MBT, metalliseren als psychotherapeutisch gereedschap, RINO groep Utrecht
 • Schematherapie basiscursus, Forta Opleidingen
 • Schematherapie bij adolescenten vervolgcursus, Van Genderen Opleidingen Utrecht

Registraties en lidmaatschappen

 • GZ psycholoog, BIG registratie: 89923442525
 • AGB code behandelaar: 94103663
 • Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie (NVGzP)
 • VvAA (Ledenorganisatie voor Zorg professionals)

’Een zorgzame, diep menselijke confrontatie tussen twee mensen, van wie de een (over het algemeen, maar niet altijd) meer in de problemen zit dan de ander’ (Yalom, 1989).

Mijn naam is Maaike Burgersdijk en ik werk met veel toewijding en enthousiasme bij Welbewust Psycholoog als GZ psycholoog. Ik vind het dapper dat je met je problemen aan de slag wilt gaan en help je graag verder waar jij vastloopt, het even niet meer weet, iets wilt verwerken of in dezelfde patronen blijft vervallen.

Zoals de quote van de bekende psychiater en psychotherapeut Irvin Yalom hierboven mooi weergeeft, geloof ik dat echt contact en samenwerken de basis is voor een behandeling. Ik ga de samenwerking en zoektocht met je aan om te gaan begrijpen hoe je problemen zijn ontstaan en wat er nodig is om nieuwe stappen te nemen. Op een oordeelvrije manier onderzoeken we jouw klachten, maar ook de patronen en valkuilen die onderliggend zijn aan je klachten. Als je deze gaat herkennen en leert voelen wat je behoeften zijn, kan je op een gezondere manier voor jezelf opkomen en zorgen. Humor is tijdens onze afspraken voor mij ook belangrijk, samen kunnen lachen verlicht een situatie en geeft weer ruimte om verder te kijken. Tussen onze afspraken door ga jij er verder mee aan de slag. Soms zullen we werken aan gebeurtenissen die jij hebt meegemaakt en die nu nog invloed hebben en andere keren werken we in het hier en nu. Hoe blijf je overeind in lastige tijden en word je sterker in plaats van uitgeblust?

Na mijn opleiding klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht en heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ psycholoog gedaan. Er valt altijd weer meer te begrijpen van hoe wij mensen in elkaar zitten en functioneren. Ik ben dus altijd bezig met verdiepen en verbreden van mijn kennis door middel van opleidingen en cursussen. Naast Welbewust Psycholoog werk ik drie dagen met jongeren bij een grote verslavingszorginstelling in Arnhem. Ik heb hier veel ervaring opgedaan met het behandelen van jongeren en volwassenen met naast de verslaving allerlei andere klachten, zoals angsten en somberheid, burn-out klachten, onzekerheid, perfectionisme, traumatische ervaringen, rouwproblematiek, ADHD en diep ingesleten patronen in gedrag en relaties. Ik werk met verschillende methodieken, waaronder cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapeutische elementen.

Heeft u vragen of wilt u ons persoonlijk spreken?

Laat dan uw telefoonnummer achter en u wordt door WelBewust Psycholoog Utrecht zo snel mogelijk teruggebeld.

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?