Zelfvertrouwen, doelen en waarden verhelderen en adequate vaardigheden om met situaties en problemen om te gaan zijn hierbij de speerpunten.

Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig haar kwaliteitsstatuut.

GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten het model kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Wilt u inzage in de kwaliteitsstatuut van de GZ-psycholoog dan kunt u contact opnemen met uw psycholoog.

Beschikbaarheid;

Dinsdag, beeldbellen

Woensdagochtend, beeldbellen

Woensdagmiddag, Parkzichtlaan

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

.
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR
COMET
Acceptance and Commitment Therapy x
psycholoog Utrecht

Maaike Kamphuis

Praktijkhoudster en GZ-psycholoog

Opleidingen

 • Bachelor Psychologie, Radboud Universiteit Nijmegen
 • Master Klinische Psychologie, Radboud Universiteit Nijmegen, cum laude
 • Postdoctorale opleiding Gezondheidszorgpsycholoog, Radboud Centrum Sociale Wetenschappen Nijmegen
 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) basis- en verdiepingsopleiding, EMDR Centrum Nederland
 • Schematherapie, basiscursus, Schematherapie Opleidingen Hannie van Genderen
 • Kortdurende psychodynamische psychotherapie, Cure & Care Development, Prof. Derksen

Registraties en lidmaatschappen

 • Gezondheidszorgpsycholoog, BIG-nummer: 99919090525
 • NIP Basisaantekening Psychodiagnostiek
 • EMDR therapeut – Psycholoog Utrecht
 • Lid beroepsvereniging NVGzP (Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen)
 • Lid VVAA (Ledenorganisatie voor Zorg professionals)
 • AGB-code behandelaar: 94060920

Als psycholoog zet ik mij met veel enthousiasme in voor het verbeteren van de psychische gezondheid en persoonlijke ontwikkeling van mijn cliënten. Ik vind het belangrijk om mensen meer controle over hun klachten en daarmee over hun leven te laten verkrijgen, om van daaruit meer vrijheid te kunnen ervaren. Ik geloof in laagdrempeligheid; cliënten moeten zich vooral op hun gemak voelen, ervaren dat de therapie is afgestemd en zij deze mede vorm kunnen geven.

Na het afronden van mijn masterstudie klinische psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog voltooid. Dit heb ik aangevuld met een opleiding tot EMDR-therapeut en een cursus Schematherapie. Ik ben BIG-geregistreerd, lid van het NIP, geregistreerd PSYCHOLOOG NIP en lid van de VvAA. Ik heb gewerkt bij GGZ-instelling Mediant, onder andere in het Centrum voor Psychotrauma en op een ouderen afdeling. Daarna werkte ik 7 jaar in vrijgevestigde praktijk de Rietkamp, waar ik psychodiagnostiek deed en allerlei behandelingen uitvoerde, individueel en in groepen.

Ik heb ervaring opgebouwd in het behandelen van mensen van jong tot oud, met lichte en complexere problemen en allerlei psychische klachten. Hierbij valt te denken aan onder andere angstklachten, depressie en andere stemmingsklachten, trauma, verwerkingsproblemen, identiteitsproblemen, slaapproblemen, negatief zelfbeeld en persoonlijkheidsproblematiek. Intussen heb ik bij vele cliënten een positieve bijdrage mogen leveren in het verhelpen van de klachten.

In mijn behandelingen pas ik de meest effectieve en bewezen behandelmethoden toe. Ik kijk per persoon en per sessie wat het beste aansluit. Bewust worden en inzicht krijgen in de klachten en jezelf zie ik als essentiële voorwaarde voor verandering.

Ik werk graag cliëntgericht waarbij er voldoende ruimte is voor de cliënt, diens gevoelens en achtergrond en combineer dit met praktische concrete technieken en een sturende, soms confronterende, aanpak. Ik vind het belangrijk dat je telkens iets hebt om mee te nemen uit de gesprekken en daarmee te oefenen. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat lichaam en geest nauw samenwerken en de oplossing ook in die combinatie gezocht kan worden.

Ik streef er in mijn behandelingen naar dat men zich sterker en zelfverzekerder voelt om ook op langere termijn zelf problemen het hoofd te kunnen bieden.

 

 

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?