Beschikbaarheid;

Dinsdagochtend, -middag en -avond, Nobelstraat

Woensdagochtend, Nobelstraat

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

Therapiën
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR
COMET
Acceptance and Commitment Therapy
Screenshot 2020-03-04 at 15.37.53

Martijn Rijnboutt

GZ-psycholoog

Opleidingen

 • Doctoraal Psychologie van Arbeid, gezondheid en organisatie, Universiteit Utrecht
 • Postdoctorale opleiding Gezondheidszorgpsycholoog
 • EMDR basisopleiding, De Jongh en Ten Broeke
 • Mindfulness, diverse workshoppen en trainingen
 • Meditation workshop
 • Registerpsycholoog NIP Arbeid & Organisatie
 • Opleiding bij Centrum voor Leven en Intuïtie, CLI Utrecht
 • ZKM consultant (Biografische coaching volgens de Zelfkonfrontatiemethode)

Registraties en lidmaatschappen

 • Gezondheidszorgpsycholoog, BIG registratienummer: 19061680025
 • AGB-code behandelaar: 94008920

Ik ben een breed georiënteerde psycholoog; zowel BIG geregistreerd GZ-gezondheidszorgpsycholoog, als ook Registerpsycholoog NIP Arbeid en Organisatie. Mijn belangrijkste drijfveer in dit prachtige vakgebied is interesse in en affiniteit met mensen en een bijdrage kunnen leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling. Daarin van waarde kunnen zijn voor een ander is een bijzondere en vervullende ervaring. Als ervaren psycholoog ga ik uit van het credo; ‘de beste manier om te veranderen is te worden wie je bent’. Mensen verbinden met hun kern opdat je fundamentele en vitale keuzes maakt in je leven. Ik ga uit van eigen verander kracht van mensen en zie mijzelf als facilitator om hierbij te kunnen komen. Dat doe ik op empathische en soms ook confronterende wijze als dat behulpzaam en nodig is. Daarbij staan mij diverse therapievormen ter beschikking die ik mij in de loop der jaren heb eigen gemaakt. Van cognitieve gedragstherapie, mindfulness, EMDR, oplossingsgerichte therapie tot voice-dialogue en schema-therapie. Ik heb meerdere specialisaties en kan goed uit de voeten met klachten op het gebied van stemming en emoties, als ook balans en werk/burnout.

In 1997 studeerde ik af als psycholoog van arbeid, gezondheid en organisatie aan de Universiteit van Utrecht. Mijn eerste baan was bij een psychotherapiepraktijk in Utrecht en daar heb ik de postdoctorale registratie BIG Gezondheidszorgpsycholoog behaald. Eind 2000 ben ik overgestapt naar adviesbureau LTP in Amsterdam omdat ik meer vanuit organisatieperspectief wilde gaan werken. Daar heb ik het vak van assessmentpsycholoog geleerd en mij verbreed tot een allround psycholoog/consultant met expertise op diverse terreinen. In 2007 ben ik voor mijzelf begonnen, in eerste instantie vooral op het vlak van selectie- en loopbaanadvisering. De laatste jaren ben ik mij meer gaan toeleggen op individuele coaching en behandeling van mensen op het vlak van mentale vitaliteit en gezondheid. Ik heb mij met veel plezier bij Welbewust aangesloten omdat ik het, naast het werken in een eigen bureau, ook fijn vind in een team te werken van plezierige en bevlogen professionals. Het concept van Welbewust sluit prima aan bij wie ik ben en waar ik voor sta.

Kwaliteitsstatuut van Dhr. M. Rijnboutt kunt u hier vinden.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?