De handreikingen zijn bedoeld als een ‘way of life’, om toekomstige situaties ook beter aan te kunnen. De EMDR is een methode om recente of langer bestaande traumatische ervaringen relatief snel te verwerken.

Therapie vergt veel werk en motivatie van beide kanten. Een goed contact en elkaar vertrouwen, je veilig voelen, is een must voor therapie. Authenticiteit, integriteit en respect voor elkaar zijn daarbij van wezenlijk belang. De ander zien als mens, niet als ‘patiënt’, is mijn motto. Ik vind het een eer de ander te mogen begeleiden en af te helpen van zijn of haar klachten.

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

.
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR
COMET
Acceptance and Commitment Therapy
psycholoog utrecht

Ophirah Toff

GZ-Psycholoog

Opleidingen

 • Doctorandus (Bacheloren en Master) Klinische- en Gezondheidspsychologie, Universiteit Leiden
 • Postdoctorale opleiding Gezondheidszorgpsycholoog, Rijksuniversiteit Groningen
 • EMDR basiscursus (Centrum voor Psychotherapie en Psychotrauma) en enige workshops/conference/congres/en een masterclass
 • Basiscursus Gedragstherapie (Utrecht)
 • Masterclass Oplossingsgerichte therapie (Amsterdam)

Registraties en lidmaatschappen

 • Psycholoog NIP, Lid NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)
 • Gezondheidspsycholoog- momenteel niet praktiserend (Geen BIG)
 • ACCESS Counselling Service Network (CSN) (Den Haag)
 • NIP Basisaantekening Psychodiagnostiek

Net zoals iedereen er anders uitziet, denkt, voelt en reageert iedereen verschillend. Ieder mens heeft een unieke kijk op zichzelf en de wereld, deels door wat hij of zij meemaakt en deels door ‘de genen’ en een combinatie van beide. Ik vind het boeiend en uitdagend om samen te ontdekken hoe iemand denkt en handelt, waar het vandaan komt, om daarna belemmerende patronen, die tot de klachten leiden, te helpen doorbreken: op een meer genuanceerde manier te denken en effectiever te handelen, en uiteindelijk je hierdoor ook beter te voelen. Het is een mooi proces waaraan ik graag bijdraag, en waarna de cliënt op eigen houtje weer verder met zijn leven kan.

Na mijn master opleiding klinische- en gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Leiden, heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog* in Groningen gevolgd (studie) en in GGZ-Friesland (Leeuwarden) gewerkt, afdeling ambulant volwassenen en deels op de afdeling arbeidsgerelateerde hulpverlening. Daarvóór en daarna keerde ik terug naar het werken in de eerstelijn (in Leiden), waar ik ook het traject tot Eerstelijnspsycholoog volgde. Het geeft mij namelijk enorme voldoening wanneer ik in relatief korte tijd kan zien dat cliënten goede resultaten boeken.
*Momenteel ben ik psycholoog zonder de BIG-registratie als GZ-psycholoog. Maar na een pauze te hebben genomen werk ik weer vol enthousiasme, en ben ik bezig met het opnieuw verkrijgen van de BIG-registratie.

Ik heb ruime ervaring met cliënten uit diverse populatiegroepen, vanaf 16 jaar en ouder, met uiteenlopende problematiek in de eerstelijns. Ik heb relatief veel studenten en jongvolwassenen behandeld, maar ook andere populaties, met o.a. angstklachten, laag zelfbeeld, assertiviteitsproblemen, trauma’s, maar ook overbelasting, depressie klachten, rouwproblematiek en meer.

Ik werk met verschillende technieken voornamelijk uit de CGT (cognitieve gedragstherapie), oplossingsgerichte therapie en EMDR. De eerste twee geven handvatten om structureel anders naar jezelf, de ander of situaties te kijken- meer genuanceerd te leren denken, effectiever te handelen, en als resultaat je positiever of in ieder geval neutraler over situaties en vooral jezelf te voelen.

Heeft u vragen of wilt u ons persoonlijk spreken?

Laat dan uw telefoonnummer achter en u wordt door WelBewust Psycholoog Utrecht zo snel mogelijk teruggebeld.

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?