Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig zijn kwaliteitsstatuut.

GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten het model kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Wilt u inzage in de kwaliteitsstatuut van de GZ-psycholoog dan kunt u contact opnemen met uw psycholoog.

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

Therapiën
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR
COMET
Acceptance and Commitment Therapy
psycholoog Utrecht

Sandra Duin

GZ-Psycholoog

Opleidingen

 • Propedeuse Engelse taal- en letterkunde, Universiteit van Amsterdam
 • Doctoraal Klinische Psychologie, Universiteit van Amsterdam
 • Postdoctorale Opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, RINO Amsterdam
 • Practicum supervisie en werkbegeleiding van GZ-psychologen in opleiding
 • Schemagerichte therapie basis- en vervolgcursus, Van Genderen Opleidingen BV
 • EMDR basis- en vervolgcursus, RINO Amsterdam
 • Inquiry Based Stress Reduction, Forta Opleidingen
 • Affectfobietherapie basiscursus, RINO Amsterdam

Registraties en lidmaatschappen

 • Cognitief gedragstherapeut VGCT
 • BIG registratienummer 99909152825
 • AGB code 94-003447

 

Elk mens heeft een eigen karakter en een eigen geschiedenis. Soms loopt iemand tegen bepaalde problemen of klachten aan, waar hij of zij zelf niet uitkomt. Het geeft me veel voldoening om iemand op dat moment te kunnen helpen en te kunnen bijdragen aan een vermindering van psychische klachten.

In 1998 ben ik afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. De eerste jaren daarna heb ik gewerkt op een afdeling voor arbeidsintegratie van revalidatiecentrum Heliomare. Daar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over het leren omgaan met lichamelijke en psychische klachten en beperkingen. In 2005 ben ik gestart met de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog en werkte in deze periode in een eerstelijnspraktijk en bij GGZ Westfriesland (tegenwoordig GGZ NHN). In deze jaren heb ik veel geleerd over de behandeling van diverse psychische klachten en stoornissen zoals depressies, angsten, verwerkingsproblemen, en persoonlijkheidsproblematiek. Vervolgens ben ik vanaf 2007 gaan werken bij Mentrum (Punt P) in Amsterdam, waar ik ervaring heb opgedaan met ernstiger psychische en psychosociale problematiek. Tevens heb ik me daar verder bekwaamd in het doen van uitgebreid psychodiagnostisch onderzoek, bijvoorbeeld naar persoonlijkheidsproblematiek of een autisme spectrum stoornis (ASS). Sinds 2012 ben ik werkzaam geweest in de Basis GGZ in verschillende praktijken. Wat me daarin aanspreekt is dat je in een relatief kortdurende behandeling, in een samenwerking met de client en gebruik makend van de sterke kanten van de client, zaken probeert te verhelderen, om diegene vervolgens te helpen er (anders) mee om te gaan.

Door de jaren heen heb ik me verder geschoold op het gebied van de Cognitieve Gedragstherapie (CGT), EMDR (traumabehandeling), Schemagerichte therapie, Inquiry Based Stress Reduction (IBSR) en Affectfobietherapie (AFT). Hiermee heb ik inmiddels de beschikking over ruim voldoende invalshoeken en interventies waar mensen verder mee komen. De start van een behandeling valt of staat om te beginnen echter met een klik, je begrepen voelen, inzicht krijgen, en stapje voor stapje zaken proberen te veranderen, hoe moeilijk soms ook.

Inmiddels werk ik sinds 2012 voor verschillende behandelpraktijken en bureaus. Sinds 2020 ben ik werkzaam voor Welbewust.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?