Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig zijn kwaliteitsstatuut.

GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten hetmodel kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Kwaliteitsstatuut van Dhr. T. van Kouteren kunt u hier vinden.

Beschikbaarheid;

Eén dag in de week voor beeldbellen

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

.
Cognitieve Gedragstherapie
Mindfulness based Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR X
COMET
Acceptance and Commitment Therapy
psycholoog utrecht

Theo van Kouteren

GZ-psycholoog

Opleidingen

 • Geestelijke Gezondheidskunde, Universiteit Maastricht
 • Postdoctorale Opleiding Gezondheidszorgpsycholoog, RINO Groep, Utrecht
 • Postdoctorale Opleiding Psychosociale Oncologie, RINO Groep, Utrecht
 • ParkinsonNet Basisscholing
 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), Nederlands EMDR Instituut, Deventer
 • MS-Zorg Nederland Basisscholing
 • Training Behandelprotocol Zingevingsgerichte groepstherapie voor mensen met kanker, Ingeborg Douwes Centrum, Amsterdam
 • Workschop EMDR bij SOLK, van Rood Training & Supervisie, Utrecht

Registraties en lidmaatschappen

 • Gezondheidszorgpsycholoog, BIG-nummer: 89010242625
 • Verpleegkundige, BIG-nummer: 39010242630
 • NVGzP: Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie
 • NVPO: Nederlandse Vereniging Psychosociale Oncologie
 • MS Zorg Nederland
 • ParkinsonNet
 • AGB-code behandelaar: 94061335

Samen onderzoeken waardoor er klachten zijn ontstaan en hoe de cliënt weer op het gewenste spoor kan komen, daar draait het voor mij om. Soms ontstaan er klachten door omstandigheden waar iemand mee te maken heeft (gekregen) en soms blijven klachten bestaan door de omstandigheden en hoe je daar op reageert. Dit kan ons allemaal overkomen, niemand is hiervan uitgesloten.

Ook kan het zijn dat iemand ooit een manier heeft gevonden om met een bepaalde situatie om te gaan en zich deze manier zo eigen heeft gemaakt, dat de andere manieren op de achtergrond zijn geraakt. Ook hier kan iemand vast lopen als de aangeleerde manier niet helpt in andere situaties. In vertrouwen iemand mogen helpen weer het stuur in handen te krijgen is voor mij het belangrijkste van mijn rol als psycholoog.

Ik ben opgeleid in een aantal beroepen in de zorg. In een “vorig leven” ben ik verpleegkundige en psychiatrisch verpleegkundige geworden. Zo heb ik geleerd wat het is om geconfronteerd te worden met situaties die je onmachtig kunnen maken. Later ben ik wijkverpleegkundige en sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) geworden, waardoor ik heb geleerd hoe ik iemand die in een onmacht situatie terecht is gekomen, gereedschap kan geven hiermee om te gaan en een uitweg te zoeken. Na mijn studie geestelijke gezondheidskunde ben ik gaan werken binnen de generalistische basis ggz waar ik heb geleerd om cliënten regie te geven over de eigen ontwikkeling op een wetenschappelijk onderbouwde manier. Daarna heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog voltooid, waarin ik mij nog meer heb kunnen verdiepen in het diagnosticeren en behandelen van verschillende vormen van psychische problematiek.

Mijn stijl is onderzoekend en experimenterend. Zoekend naar oplossingsmogelijkheden die bewezen zijn en de regie bij de cliënt leggen. Als de cliënt begrijpt en voelt waar de oplossing ligt, kan deze zelf weer de keuzes maken, ongeacht de situatie die zich voordoet. In het leven zijn geen garanties, maar je kan de kansen op een goede afloop wel beïnvloeden. Zodra er ruimte voor is, kan ik het meestal niet laten om humor een rol te geven in de communicatie.

 

Heeft u vragen of wilt u ons persoonlijk spreken?

Laat dan uw telefoonnummer achter en u wordt door WelBewust Psycholoog Utrecht zo snel mogelijk teruggebeld.

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?