Iedere psycholoog bij WelBewust Psycholoog Utrecht openbaart vrijwillig haar kwaliteitsstatuut.

GGZ organisaties van patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars hebben gezamenlijk het model GGZ Kwaliteitsstatuut ontwikkeld en aangeboden aan het Zorginstituut Nederland voor opname in het Kwaliteitsregister. Op 29 maart 2016 heeft de raad van bestuur van Zorginstituut Nederland besloten het model kwaliteitsstatuut voor de ggz als een professionele standaard op te nemen in het register op grond van artikel 66b van de Zorgverzekeringswet (Zvw, het Register).

Wilt u inzage in de kwaliteitsstatuut van de GZ-psycholoog dan kunt u contact opnemen met uw psycholoog.

Beschikbaarheid;

Online maandagochtend

Online woensdagochtend

 • Beeldbellen

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

THERAPIEËN

.
Cognitieve Gedragstherapie
Positieve Psychologie
EMDR
COMET
psycholoog Utrecht

Yara Korevaar

GZ-psycholoog

Opleidingen

 • 2012: Bachelor psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
 • 2014: Master klinische psychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
 • 2014: EMDR basiscursus, EMDR Centrum Nederland
 • 2015: Voice dialogue, basiscursus, Ciran Venlo
 • 2016: Masterclass revalidatie & arbeidsactivatie, Stichting Post HBO Nederland
 • 2018: Basiscursus cognitieve gedragstherapie, KING nascholing
 • 2021: Werken volgens het gevolgenmodel bij somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK)
 • 2021 Post-master opleiding tot GZ-psycholoog, RINO Amsterdam

Registraties en lidmaatschappen

 • Gezondheidszorgpsycholoog, BIG-nummer: 19930340825
 • Lid NVGzP (Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen)
 • Lid VVAA (Ledenorganisatie voor Zorg professionals)
 • AGB-code behandelaar: volgt, is aangevraagd

Als therapeut ben ik nieuwsgierig naar wie je bent en jouw belevingswereld; wat houdt je bezig en wat heeft gemaakt dat je de hulp van een psycholoog hebt ingeschakeld? Een prettig contact waarbinnen je je veilig voelt om je verhaal te delen staat voorop. Samen brengen we je hulpvraag en mogelijkheden in kaart. Doormiddel van gesprekken en concrete opdrachten zet ik me ervoor in dat je zicht krijgt op je kwaliteiten, vaardigheden en veerkracht en deze weet in te zetten bij de uitdagingen die op je pad zijn gekomen, zodat jij weer regie krijgt over je leven. In de sessies ga ik graag oplossingsgericht te werk en bied ik je tools waarmee je in het dagelijks leven aan de slag kunt. Hierbij maak ik gebruik van evidence based technieken, waaronder cognitieve gedragstherapie, EMDR en positieve psychologie. Daarnaast besteed ik graag aandacht aan de relatie tussen lichaam en geest en heb ik oog voor je relaties en de sociale systemen waar je onderdeel van bent.

Sinds 2014 werk ik als psycholoog binnen de GGZ. Ik heb uitgebreide ervaring met verschillende doelgroepen, van jong tot oud, met zeer uiteenlopende achtergronden en verhalen. Ik ben getraind in zowel lichte als juist ernstige psychische problematiek, individuele behandeling en groepen en de bijpassende behandelmethodes, zoals CGT, traumabehandeling en lichaamsgerichte therapie. Na een aantal jaar binnen de revalidatie en re-integratie, werkte ik als behandelaar binnen een wijkteam voor mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen en psychosociale problemen. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in het algemene ziekenhuis en op de afdeling psychiatrie. Als medisch psycholoog begeleidde ik daar mensen bij hun ziekteproces, waarbij veel aandacht was voor levensvragen en leefstijl. Daarnaast werkte ik op de afdeling psychiatrie met psychische klachten tijdens de zwangerschap, eetproblematiek en mensen die vanwege aanhoudende gedragspatronen (bijv. over de grenzen gaan, perfectionisme, vermijding) of trauma langdurige lichamelijke klachten hebben.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief of fysiek bezig. Ik houd van dansen en yoga en ben aangesloten bij een atelier voor keramisten. Mijn werk voor Welbewust Psycholoog voer ik online uit, vaak vanuit huis, zo nu en dan vanuit het buitenland in verband met reizen of creatieve projecten. Ik moedig mijn cliënten graag aan om in hun leven tijd en ruimte te maken voor ontspanning en plezier.

Je kunt bij mij terecht voor onderstaande onderwerpen:
- Stemmingsklachten
- Angstklachten, dwang
- Verwerking na een schokkende ervaring
- Emotionele klachten bij lichamelijke problemen of ziekte
- Aanhoudende lichamelijke klachten/SOLK
- Slaapproblemen
- Milde eetproblematiek
-Levensfaseproblematiek, zingevingsvragen, vragen over identiteit, werkgerelateerde problematiek

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?