Zoekt u een psycholoog in Utrecht?

WelBewust Psycholoog Utrecht is een psychologiepraktijk voor Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ. Wij bieden behandeling voor psychische klachten. We maken gebruik van twee locaties in Utrecht. In het centrum van Utrecht en in Utrecht Leidsche Rijn. Tevens bieden we online behandelingen via beeldbellen aan. Ook behandelen wij psychische klachten gerelateerd aan lichamelijke klachten. Verder bieden we psychologische ondersteuning bij persoonlijke ontwikkeling. Bij ons zijn (jong)volwassen vanaf 18 jaar welkom.

Psycholoog Utrecht
Psycholoog Utrecht

Team

psycholoog utrecht

Els van Hulst

Praktijkondersteuner
Pedagogiek gedaan aan de Hoge School van Amsterdam.
Samen met mijn collega Anna verzorg ik de administratie en het cliëntcontact. Het is mooi om onderdeel te zijn van dit gedreven team!

Psycholoog Utrecht

Massy Wahab

Manager bij WelBewust Psycholoog
Business coach
Ik zet mij als manager van WelBewust Psycholoog met veel enthousiasme in om hoge kwaliteit te bieden aan al onze cliënten. Verder streef ik naar een goede afstemming van werkzaamheden bij onze collega’s.

psycholoog utrecht

Anna Visser

Office manager
Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool Deventer. Het is geweldig om bij WelBewust Psycholoog te werken omdat het een innovatieve praktijk is vol met mooie mogelijkheden en kansen. Mijn taken zijn de administratie, het cliëntencontact en organisatorische activiteiten.

Psychologen WelBewust Psycholoog Utrecht

M. Kamphuis, Praktijkhoudster en GZ-psycholoog
A. Sivarajah, GZ-psycholoog
F. Zeven, Psycholoog
J. de Ruiter, GZ-psycholoog
S. Duin, GZ-Psycholoog
A. Henneveld, Klinisch psycholoog
S. Awwad, Psycholoog
B. van Beckum, Psychotherapeut
L. van Lynden, Psycholoog
N. Vandamme, GZ-psycholoog
V. Ahlers, GZ-psycholoog
E. Hafkamp, GZ-psycholoog
A. Martis, Psycholoog

Visie & missie

Kwalitatief hoogstaande zorg, innovatief behandelen en zo kort als mogelijk.

Visie cliënten

We gaan hierbij uit van de eigen kracht en kwaliteiten van cliënten en eigen zelfgenezend vermogen. Alles is al in je aanwezig. We sterken het positieve en functionele dat er al is en zetten dit tevens in om het disfunctionele te doorbreken en veranderen. Dit betekent dat wij je tools en handvatten aanleren om je eigen te maken en te kunnen voortzetten na een behandeltraject.

Persoonlijke benadering, behandeling op maat en goede matching met een behandelaar vinden wij van groot belang. Dit betekent dat we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en aansluiten bij diens doelen. We hechten waarde aan een goede behandelrelatie tussen de cliënt en psycholoog en stemmen behandelmethoden af op de persoon. Wij werken hierbij met de meest effectieve en efficiënte behandelmethodieken en zetten hierbij nieuwste technieken, zoals digitale zorg, in. Niet alleen gericht op het verminderen van klachten, maar het verbeteren van de kwaliteit van leven, bewustwording, zelfinzicht en meer controle over je eigen leven, op de lange termijn.

Leren hoe je zelf met je klachten, je gedachtegang (mindset) en inrichting van je leven kan omgaan en daarmee controle over je eigen leven hebt.

Visie praktijk

WelBewust Psycholoog wil een wezenlijke bijdrage leveren aan het bevorderen van de mentale gezondheid van mensen op een structureel niveau. De praktijk streeft ernaar een vlotte organisatie te zijn met goed opgeleide professionals. Bovendien biedt de praktijk de hoogste kwaliteit en de meest innovatieve en wetenschappelijk gefundeerde behandelmethoden aan. Naar de mening van de praktijkleiding moet zorg toegankelijk, persoonlijk, op maat, betaalbaar en gericht op de toekomst zijn. Wij willen iedere relatie inspireren met onze visie en geloven in het delen van kennis en ervaring.

 

Missie

WelBewust Psycholoog Utrecht staat voor een persoonlijke benadering, innovatieve zorg en kwaliteit volgens de laatste wetenschappelijke standaarden, op maat voor de cliënt, met als basis de meest effectief gebleken behandelmethoden.

Zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Met opties voor online behandeling en flexibele praktijk uren, kan dit waar en wanneer iemand daar behoefte aan heeft; in de praktijk, vanuit de eigen omgeving, zowel overdag, of buiten de kantooruren. Wij beogen niet alleen de klachten te reduceren, maar ook een positieve mentale gezondheid te bevorderen en daarmee een structureel resultaat in de geestelijke gezondheid te bewerkstelligen en terugval daarbij te voorkomen. Laagdrempeligheid en geen wachtlijsten vinden we daarbij essentieel.

Kwaliteit

Kwaliteit

WelBewust Psycholoog streeft naar een hoge kwaliteit van zorg. Wij werken volgens de geldende kwaliteitsstandaarden binnen de GGZ, de multidisciplinaire richtlijnen en de beroepscode van het NIP (Nederlands instituut van Psychologen). Regiebehandelaars verbonden aan de praktijk (GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychotherapeuten) zijn ingeschreven in het BIG-register(register van de overheid van Beroepen in de Gezondheidszorg). In de praktijk worden ook medebehandelaars bij behandelingen ingezet, die de behandeling uitvoeren onder verantwoordelijkheid van een regiebehandelaar.

WelBewust Psycholoog heeft een kwaliteitsstatuut opgesteld en geopenbaard. Dit kwaliteitsstatuut borgt dat de psychologen bewerkstelligen dat de juiste hulp, op de juiste plaats en door de juiste zorgprofessional, binnen een professioneel en kwalitatief verantwoord netwerk, wordt geleverd. Klik hier voor het kwaliteitsstatuut van de praktijk.

De praktijk voldoet tevens aan het Keurmerk Basis GGZ.

WelBewust Psycholoog Utrecht is door cliënten gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8,1.
Dit is het rapportcijfer dat zij geven aan de behandeling, op een schaal van 0-10; 0 is 'heel erg slecht', 10 is 'uitstekend'. De score is gemeten middels de CQ-index, een vragenlijst voor cliënttevredenheid, op basis van 456 deelnemers vanaf 1 januari 2020 tot 1 januari 2021.

Uit het rapport komen de volgende scores naar voren:

- Bejegening: 4,8 (op een schaal van 1-5; 1 is 'nooit', 5 is 'altijd'). Bestaande uit de volgende vragen;

  • Hebben uw behandelaar(s) u serieus genomen?
  • Hebben uw behandelaar(s) u dingen op een begrijpelijke manier uitgelegd?

- Samen beslissen: 3,8 (op een schaal van 1-5; 1 is 'nee', 5 is 'ja helemaal'). Bestaande uit de volgende vragen;

  • Heeft u informatie gekregen over de behandelingsmogelijkheden die er voor uw klachten zijn?
  • Is met u besproken welke resultaten u van de behandeling kunt verwachten?
  • Heeft u informatie gekregen over zelfhulpprogramma’s, cliëntondersteuning, en/of patiëntenverenigingen?
  • Heeft u mee kunnen beslissen over een bepaalde vorm van behandeling?

- Uitvoering behandeling: 4,2 (op een schaal van 1-5; 1 is 'nee', 5 is 'ja helemaal'). Bestaande uit de volgende vragen;

  • Is de behandeling naar uw mening de juiste aanpak voor uw klachten geweest?
  • Is de behandeling naar uw wens uitgevoerd?

Heeft u vragen?

Wij werken met terugbel afspraken. U kunt een voicemail achterlaten of via het contactformulier een terugbel afspraak maken.

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Patiënt Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt u een patiënt direct doorverwijzen. Klik hier om naar het verwijsformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan. Verwijzen kan tevens via ZorgDomein of Ksyos.

Wilt u weten welke therapieën wij u kunnen bieden?