EMDR behandelingen online door de EMDR Meeting app.

Via de EMDR Meeting app vinden de EMDR therapiesessies plaats via een tablet of laptop.
Videobellen wordt niet ondersteund binnen de EMDR Meeting app, dit zal via uw E-health account verlopen die u gratis van ons krijgt. De app is bedoeld als aanvulling voor een beeldbel sessie. 

Online EMDR behandelingen via de EMDR Meeting app worden doorgaans vergoed door uw zorgverzekeraar bij WelBewust Psycholoog

WelBewust Psycholoog Utrecht heeft in 2023 contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten voor de Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ.

Dit betekent dat de kosten van uw behandeling doorgaans volledig vergoed worden. Hierbij dient er een verwijsbrief van de huisarts te zijn en sprake te zijn van een DSM-V classificatie (diagnose) die door de zorgverzekeraar wordt vergoed.

Psycholoog utrecht
Afbeelding EMDR 2.3 wat is emdr

Wat is EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een bewezen effectieve therapie die kan worden toegepast bij het verwerken van nare en ingrijpende ervaringen. EMDR wordt voornamelijk toegepast wanneer je last blijft houden van een schokkende gebeurtenis, zoals (seksueel) geweld, een overval of een verkeersongeval. Dankzij het gebruik van de EMDR Meeting applicatie kan de cliënt op afstand digitaal behandeld worden. De applicatie biedt voldoende stimuli waardoor het werkgeheugen van de cliënt optimaal belast kan worden.

Afbeelding EMDR 3.3 online

Online EMDR geïntegreerd behandelaanbod

Dankzij de EMDR Meeting app kunnen EMDR behandelingen online plaats vinden. Deze applicatie is een aanvulling voor beeldbel sessies. De cliënt kan tijdens het gebruik van de EMDR Meeting app blijven communiceren met de psycholoog. Deze interactieve methode maakt de EMDR behandeling flexibel, toegankelijk en effectief. De applicatie is op dit moment nog steeds in beta versie en we blijven verbeteringen implementeren op basis van feedback.

Online EMDR via de EMDR Meeting app

Wij passen EMDR via de EMDR Meeting app toe binnen onze behandeltrajecten. De EMDR Meeting app is een ondersteuning tijdens het beeldbellen met de psycholoog. Beeldbellen is een vorm van e-Health waarin er sprake is van online face-to-face contact tussen u en de psycholoog. Hieronder vindt u aantal voordelen van gedeeltelijk of volledig EMDR therapie volgen via de EMDR Meeting app.

EMDR via de EMDR Meeting app  is een online behandeling. Bij het persoonlijke intakegesprek met uw psycholoog wordt bekeken of de EMDR Meeting app ook een onderdeel van uw behandeling kan uitmaken. Het intakegesprek duurt ongeveer 45 minuten. Hierbij wordt kennis gemaakt, vertelt u wat uw reden van aanmelding en hulpvraag zijn en worden uw klachten verder verhelderd. Uw persoonlijkheid, achtergrond, leefomstandigheden en andere zaken die van belang zijn voor het krijgen van een goed beeld van uw probleem, worden in kaart gebracht. Ook informatie uit de verwijsbrief van uw huisarts of een andere verwijzer zal hierbij betrokken worden.

Mits EMDR via de EMDR Meeting app bij u past wordt u na uw intakegesprek bij een psycholoog voor een online EMDR behandeltraject ingepland.

 

youtube-video-thumbnail
Afbeelding EMDR app 5.1

Effectief: het contact blijft hetzelfde

U heeft op dezelfde manier contact met uw psycholoog als wanneer u op de praktijk een fysieke afspraak heeft en kunt meteen uw voortgang en ervaring bespreken.

 

Veilig: EMDR Meeting app slaat geen persoonsgegevens op

Vanwege de beveiligde videoverbinding is online contact tussen u en uw psycholoog veilig en volgens de normen van informatiebeveiliging en privacy. Tevens worden er geen gegevens opgeslagen via de EMDR Meeting app. Uw privacy wordt volledig gewaarborgd.

Efficiënt: EMDR therapie via deze applicatie is locatie-onafhankelijk

Situaties waarin dit prettig is zijn bijvoorbeeld:

  • U woont op twee locaties
  • U gaat op reis
  • U bent voor een lange tijd onderweg
  • U bent voor een lange tijd op bezoek bij familie of vrienden die ver weg wonen
  • U bent op vakantie
  • U bent niet in staat om het huis uit te gaan (fysiek dan wel mentaal)
  • U heeft een lange reistijd en wilt geen tijd hieraan kwijt zijn
  • Het is tijd- en kostenbesparend wanneer u niet hoeft te reizen voor een afspraak
Afbeelding EMDR 1.3 psycholoog (1)

Deelnemen aan een EMDR sessie

Stap 1. 

De behandelaar start en sessie en geeft een sessie nummer door aan de cliënt.

 

Stap 2.

Om deel te nemen aan een sessie kunt u hier klikken en de code, die doorgegeven is door de behandelaar, invullen.

 

Stap 3.

Zodra u deze code heeft ingevuld kan de behandelaar de sessie starten.

EMDR online kan zelfs effectiever zijn dan face-to-face

De app wordt continu verbeterd aan de hand van feedback

Om uw werkgeheugen te belasten kan de kleur van de stimulus en achtergrond veranderd worden. 

Om uw werkgeheugen te belasten kunnen afbeeldingen als achtergrond worden toegevoegd. 

Om Uw werkgeheugen te belasten kunnen willekeurige woorden toegevoegd worden. 

Om uw werkgeheugen te belasten kunnen geluidsfragmenten worden toegevoegd. 

Om uw werkgeheugen extra te belasten kunnen de kleur en vorm van de stimulus willekeurig veranderd worden.

Uw scores op de VOC en SUD vragen worden tijdens de sessie door de behandelaar zelf genoteerd. 

Om uw werkgeheugen te belasten kan de snelheid, richting en vorm van de stimulus veranderd worden.

De uitgevoerde behandelsessies worden door de behandelaar bijgehouden in een register.

Ervaringen van cliënten met de EMDR Meeting app

Hier onder vindt u een aantal ervaringen van cliënten die sessies hebben gehad met de EMDR Meeting app. Deze cliënten hebben toestemming gegeven hun ervaringen met u te delen.

Vrouw, 21 jaar

In het begin van de behandelsessies moest ik even schakelen maar na verloop van rijd vond ik online EMDR behandelingen erg prettig. Gelukkig is de app makkelijk te gebruiken, waardoor alles vrij soepel verliep. De psycholoog zorgde ervoor dat ik me erg op m’n gemak voelde. Ik vond niet dat er veel verschil was tussen EMDR op de praktijk en EMDR via de app.

Vrouw, 28 jaar

Dankzij corona kon ik op deze manier toch mijn behandeling blijven volgen. Door de online emdr behandelingen was ik geen tijd kwijt aan reizen. De EMDR app werkte goed en liep nooit vast wat een pluspunt is.

Man, 22 jaar

De psycholoog was goed te volgen. Ik heb de online emdr behandeling als zeer prettig ervaren. Heb er veel aan gehad, bedankt!

Vrouw, 20 jaar

Ik was erg benieuwd naar de online emdr therapie. Het is me zeer goed bevallen. Er waren veel functies waardoor ik telkens op een andere manier afgeleid werd. Dit heeft mij heel erg geholpen.

Bent u een psycholoog/behandelaar en wilt u meer informatie over de EMDR Meeting app, dan kunt op de onderstaande knop klikken om naar de website te gaan.

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.