GZ-Psycholoog Bernd van Schaik

GZ-Psycholoog Bernd van Schaik

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Bernd van Schaik - GZ Psycholoog

Ik ben Bernd van Schaik en ik ben sinds 2015 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb op verschillende plekken gewerkt, waar ik zowel met complexe hulpvragen als kortdurende trajecten te maken heb gehad. De diversiteit heeft me een breed scala aan vaardigheden meegegeven, maar in de basis heb ik vooral leren contact maken met de ander. Dit blijkt toch naar mijn mening de meest werkzame factor in de therapie te zijn. Vanuit contact is er begrip, perspectief en groei mogelijk.

Ik maak hierbij o.a. gebruik van therapievormen als Schematherapie (cognitief en ervaringsgericht), Cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Ik ben een buitenmens en heb een sterke voorliefde voor Zweden. Het is dan ook de plaats vanuit waar ik mijn werk doe, namelijk online. Na een dag werken de uitgestrekte natuur in voor een wandeling of gewoon even niets doen en niets horen terwijl je uitkijkt over een meer zijn voor mij belangrijke manieren om tot rust te komen.

Ik vind het belangrijk dat ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe. Op deze manier weet je waar je aan toe bent en kunnen we het proces helder en doelgericht houden. Humor als onderdeel van een behandelrelatie geeft ruimte en kan zowel een ondersteunende functie als een normaliserende functie hebben. Nabijheid is een belangrijke werkzame factor in therapie en mijn ervaring is dat het goed mogelijk is om dit online te kunnen ervaren en daarmee een effectieve behandeling vorm te geven.

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Therapieën

Schematherapie

CGT

EMDR

MBT

ImRs

Positieve psychologie

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Beschikbaarheid

Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Therapieopties

 • Beeldbellen Online

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

Opleidingen

 

 • Bachelor Klinische Psychologie, Universiteit van Utrecht
 • Master Klinische Psychologie, Universiteit van Utrecht
 • Postmaster tot gezondheidszorgpsycholoog V&O bij Rino Groep

Registraties en lidmaatschappen

 • Junior Schematherapeut
 • Vereniging voor Schematherapie (lidnummer 210912)
 • Groepstherapeut-NVGP
 • Nederlandse Vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (lidnummer 2093)

Talen

 

Nederlands  Nederlands

Engels  Engels

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Heeft u vragen?

Vraag een terugbelverzoek aan door op de knop hieronder te klikken!

Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.