EMDR & VR Therapie

EMDR & VR Therapie

EMDR Therapie: Effectieve Traumaverwerking voor Herstel en Balans

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een vorm van therapie die specifiek gericht is op het verwerken van traumatische ervaringen. Het is ontwikkeld om de emotionele en psychologische impact van trauma te verminderen en te helpen bij het herstellen van een gezonde balans in je leven.

Wat is EMDR?

Bij EMDR staat de herinnering aan een traumatische gebeurtenis centraal. Het kan gaan om een enkelvoudig incident, zoals een auto-ongeluk, of om langdurige traumatische ervaringen, zoals mishandeling of oorlogstrauma's. Tijdens een EMDR-sessie vraagt de therapeut je om aan het trauma te denken terwijl je tegelijkertijd wordt afgeleid door bepaalde externe stimulansen, zoals handbewegingen, geluiden of visuele prikkels. Deze stimulansen worden geleidelijk geïntegreerd om je te helpen de traumatische herinnering te verwerken en nieuwe, gezondere associaties te vormen.

An extreme closeup of an enlarged human eye with beautiful colors

Opties voor EMDR Therapie bij Welbewust Psycholoog Utrecht

Bij Welbewust Psycholoog Utrecht bieden we verschillende opties voor EMDR therapie, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Onze therapeuten zijn zeer ervaren in het toepassen van EMDR bij diverse traumatische ervaringen. Hieronder vind je de drie opties voor EMDR behandeling die wij aanbieden:

chair-ver2

EMDR op locatie in Utrecht

Ervaar EMDR therapie in een vertrouwde en comfortabele omgeving, waarbij onze therapeut je begeleidt door de sessie met behulp van handbewegingen of geluiden. Deze persoonlijke benadering is effectief bij het verwerken van traumatische herinneringen en het bevorderen van emotioneel herstel.

glasses-ver2

EMDR met Virtual Reality

We maken gebruik van geavanceerde Virtual Reality (VR) technologie in samenwerking met Psylaris. Door middel van VR-brillen en begeleiding van onze therapeut, kunnen visuele prikkels je helpen diepere verwerking van het trauma te bereiken en positieve veranderingen te bevorderen. Deze therapie vorm is deels individueel en deels met psycholoog.

laptop-ver2

Online EMDR therapie

Online EMDR therapie via het beveiligde en vertrouwelijke Psylaris-platform. Dit biedt flexibiliteit en maakt therapie mogelijk vanuit het comfort van je eigen omgeving. Je ziet de psycholoog online via beeldbellen in een speciaal programma voor EMDR therapie. Onze therapeut zal je begeleiden bij het richten op het trauma en het doorlopen van de EMDR-protocollen. Lees hier meer over EMDR Online.

homepage-vr-illu
homepage-vr-illu
homepage-vr-illu

EMDR VR: De Toekomst van Therapie

Bij Welbewust Psycholoog gaan we nog een stap verder door EMDR te combineren met de kracht van virtual reality (VR). Met EMDR VR kunt u een meeslepende en gepersonaliseerde therapeutische reis maken. Door het gebruik van VR-brillen en begeleiding van onze ervaren therapeuten, wordt u ondergedompeld in een virtuele omgeving die specifiek is ontworpen om de effecten van EMDR te versterken. Deze synergie tussen EMDR en VR zorgt voor een diepgaandere en effectievere ervaring, waardoor u de mogelijkheid krijgt om traumatische herinneringen op een nieuwe manier te benaderen en te transformeren. Zodat de intenciteit van de trauma versneld vermindert en u de trauma siginificant minder herbeleeft.

Wat is EMDR Virtual Reality?

EMDR VR tilt EMDR-therapie naar een nieuw niveau. Met behulp van de Psylaris VR-technologie kunnen we een geheel nieuwe dimensie van behandeling bieden, waarin realistische virtuele omgevingen en zorgvuldig afgestemde EMDR-technieken samenkomen. Deze innovatieve combinatie stelt ons in staat om een veilige, gecontroleerde en immersieve therapieomgeving te creëren dat uw herstelproces versnelt.

vimeo-video-thumbnail

Voor welke mentale problemen kan EMDR VR worden gebruikt?

EMDR VR kan effectief zijn bij de behandeling van een breed scala aan mentale problemen, waaronder:

trauma

Traumagerelateerde stoornissen

Posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Rouwverwerking

anxiety

Angstgerelateerde stoornissen

Paniekstoornis

Sociale angststoornis

Gegeneraliseerde angststoornis (GAS)

Obsessieve-compulsieve stoornis (OCS)

mood

Stemminggerelateerde stoornissen

Depressieve stoornis

Accute Stressstoornis

 

Dit is slechts een greep uit de vele psychische problemen waarbij EMDR VR effectieve resultaten kan opleveren. Onze ervaren therapeuten passen de behandeling aan uw specifieke behoeften aan, zodat u de beste kans op herstel heeft.

De Voordelen van EMDR Virtual Reality

Gepersonaliseerde Therapie-ervaring

Met EMDR VR kunnen we uw therapie op maat maken. We passen de virtuele omgevingen aan uw specifieke behoeften en doelen aan, zodat u de meest relevante en impactvolle therapie-ervaring krijgt.

Gepersonaliseerde Therapie-ervaring
Diepere Verwerking en Heling

Diepere Verwerking en Heling

De combinatie van EMDR en VR maakt een diepere verwerking en heling mogelijk. U kunt zich volledig onderdompelen in virtuele scenario's die nauw aansluiten bij uw persoonlijke uitdagingen, waardoor de effectiviteit van de therapie wordt vergroot.

Verhoogde Focus en Therapeutische Resultaten

EMDR VR verbetert uw focus en betrokkenheid bij de therapie. De immersieve ervaring zorgt voor een verhoogde concentratie en versterkt de effectiviteit van de EMDR-technieken, wat leidt tot betere therapeutische resultaten.

Verhoogde Focus en Therapeutische Resultaten

Waarom Kiezen voor Welbewust voor EMDR VR met Psylaris?

Young pretty girl at home playing vr games in virtual reality glasses, overjoyed emotional portrait

Ervaring en Expertise

 

Ons team van ervaren therapeuten is gespecialiseerd in zowel EMDR-therapie als het gebruik van de Psylaris VR-technologie. Met hun diepgaande kennis en vaardigheden bieden ze professionele begeleiding en ondersteuning gedurende uw therapieproces.

Individuele Aandacht en Zorg

Bij Welbewust staat uw welzijn centraal. We bieden persoonlijke aandacht, zorg en ondersteuning die aansluit bij uw unieke behoeften en doelen. U kunt rekenen op een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin u zich op uw gemak voelt.

Bewezen Resultaten

 

Bewezen Resultaten: EMDR VR heeft zich bewezen als een effectieve therapiebenadering voor diverse psychologische uitdagingen. Veel cliënten hebben positieve veranderingen ervaren in hun leven en welzijn dankzij deze geavanceerde behandeling.

Ervaringen van Cliënten

We nodigen u uit om de verhalen en getuigenissen van cliënten te verkennen die EMDR VR-therapie hebben ondergaan met Psylaris. Hun reizen benadrukken de kracht van deze innovatieve aanpak bij het overwinnen van psychologische uitdagingen en het bereiken van persoonlijke groei.

Vrouw, 27 jaar

De emdr-vr therapie bij Welbewust Psychologie was een levensveranderende ervaring voor mij. De psycholoog was zeer bekwaam en betrokken. Haar empathie en professionele aanpak creëerden een veilige omgeving waarin ik me op mijn gemak voelde. De combinatie van EMDR en virtual reality zorgde voor een diepgaande en effectieve behandeling. Ik ben dankbaar voor de ondersteuning die ik heb gekregen en zou deze kliniek ten zeerste aanbevelen.

Vrouw, 20 jaar

Mijn ervaring met EMDR VR via Psylaris was buitengewoon positief vanaf het begin tot het einde. Alles werd goed georganiseerd, duidelijk uitgelegd en mijn welzijn leek altijd de hoogste prioriteit te hebben.

Man, 27 jaar

Ik ben ontzettend blij dat ik besloten heb om de EMDR VR-behandeling via Psylaris te volgen. Dit was iets waar ik lang tegenop zag of vermeed, maar het heeft me enorm geholpen om door een moeilijke periode te komen. Bovendien heb ik nu een beter begrip van mezelf en heb ik geleerd hoe ik mijn gedachten beter kan hanteren. Ik heb ook geleerd om mogelijke signalen van terugval te herkennen en heb effectieve manieren gevonden om ermee om te gaan.

Vrouw, 31 jaar

De EMDR VR-behandeling met Psylaris bij WelBewust heeft mij geholpen om op een oplossingsgerichte en rustige manier te denken. De sessies van drie kwartier vlogen voorbij, maar ik merkte dat ik daarna enorme sprongen vooruit maakte. Uiteindelijk hadden we minder dan de helft van de geplande behandelingen nodig om weer volledig op de goede weg te komen. Ik kan het ten zeerste aanbevelen!

Man, 44 jaar

Er waren verschillende waardevolle momenten tijdens mijn EMDR VR-therapie met Psylaris bij WelBewust Psycholoog. Op momenten dat ik me twee weken lang rot voelde, wist ik na een sessie bij hen hoe ik het moest aanpakken. De klik die ik met de psycholoog had, was van onschatbare waarde voor mij, omdat ik geloof dat het succes van de therapie daarvan afhangt. De psycholoog is liefdevol, maar ook duidelijk en concreet, zonder al te veel omhaal.

Vrouw, 20 jaar

Ik heb de EMDR VR-behandeling met Psylaris als zeer prettig ervaren. De psycholoog is vriendelijk, maar ook lekker nuchter, wat voor mij erg behulpzaam was bij het nemen van bepaalde beslissingen (iets wat ik normaal gesproken niet snel van anderen aanneem). Ze toont op de juiste manier betrokkenheid bij mijn persoonlijke situatie en is zeer professioneel. De sessies hebben me meer rust en acceptatie gebracht. Ik kan haar ten zeerste aanbevelen aan iedereen!

Vrouw, 29 jaar

Ik waardeerde het zeer dat er ruimte was om samen met mijn behandelaar te kijken naar de meest geschikte aanpak tijdens de EMDR VR-therapie met Psylaris. Het feit dat mijn klachten serieus werden genomen en dat er vertrouwen werd gecreëerd, zorgde ervoor dat we op een rustige manier konden verkennen wat het beste werkte. Hierdoor zijn oude patronen en overtuigingen minder krachtig geworden, en er ontstond ruimte om op een andere, meer positieve manier naar mezelf te kijken.

Vrouw, 28 jaar

De psycholoog straalt rust uit en biedt je alle ruimte om je verhaal te doen tijdens de EMDR VR-therapie met Psylaris. Dit gaf me het gevoel uitgenodigd te zijn om open en eerlijk tegen mezelf te zijn. Ik waardeerde het enorm dat we samen op een oplossingsgerichte manier aan de slag gingen, waarbij ik de regie had en de psycholoog me aanvulde indien nodig. Elke sessie werd er teruggeblikt op de afgelopen periode, waardoor ik een helder overzicht kreeg van wat er allemaal gebeurd was en hoe ik me op dat moment voelde.

Vrouw, 36 jaar

Na bijna een jaar rond te hebben gelopen met mijn klachten, werd ik door de praktijkpsycholoog van mijn huisarts doorverwezen naar Welbewust voor EMDR VR-therapie met Pyslaris. Ik had van tevoren niet verwacht dat dit mij zo zou helpen! Doordat we iedere twee weken een sessie hadden, had ik ook een goede motivatie om tussentijds aan mezelf te werken. Het was echt een stok achter de deur.

Ontdek Psylaris

Benieuwd naar meer informatie over Psylaris en wat het te bieden heeft? Bezoek de website van Psylaris, waar u meer kunt lezen over het bedrijf en hun geavanceerde VR-technologie. U vindt de website hier.

psylaris-care-main-productimage-white

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

Therapieën Werk Psycholoog

Heeft u vragen?

Vraag een terugbelverzoek aan door op de knop hieronder te klikken!

Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.