Ervaringen van cliënten

Ervaringen van cliënten

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Enkele ervaringen van cliënten bij WelBewust Psycholoog Utrecht zijn hieronder weergegeven.
Deze cliënten hebben toestemming gegeven hun ervaring met u te delen.

WelBewust Psycholoog Utrecht is door cliënten gewaardeerd met een gemiddeld cijfer van 8,4.

Dit is het rapportcijfer dat zij geven aan de behandeling, op een schaal van 0-10; 0 is 'heel erg slecht', 10 is 'uitstekend'. De score is gemeten middels de CQ-index, een vragenlijst voor cliënttevredenheid, op basis van 657 deelnemers vanaf 1 januari 2023 tot 1 januari 2024.

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Bejegening: 4,9

 

Bestaande uit de volgende vragen:

  • Hebben uw behandelaar(s) u serieus genomen?
  • Hebben uw behandelaar(s) u serieus genomen?

 

Op een schaal van 1-5; 1 is 'nooit', 5 is 'altijd'

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Samen beslissen: 4,6

 

Bestaande uit de volgende vragen:

  • Heeft u informatie gekregen over de behandelingsmogelijkheden die er voor uw klachten zijn?
  • Is met u besproken welke resultaten u van de behandeling kunt verwachten?
  • Heeft u informatie gekregen over zelfhulpprogramma’s, cliëntondersteuning, en/of patiëntenverenigingen?
  • Heeft u mee kunnen beslissen over een bepaalde vorm van behandeling

 

Op een schaal van 1-5; 1 is 'nee', 5 is 'ja helemaal

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Uitvoering behandeling: 4,3

 

Bestaande uit de volgende vragen:

  • Is de behandeling naar uw mening de juiste aanpak voor uw klachten geweest?
  • Is de behandeling naar uw wens uitgevoerd?

 

Op een schaal van 1-5; 1 is 'nooit', 5 is 'altijd'

Heeft u ideeën of tips hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren?

Wij horen het graag van u via feedback@welbewustpsycholoog.nl.
Of heeft u interesse om deel te nemen aan onze medezeggenschapsraad?

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Ervaringen van cliënten

Deze mensen gingen u voor. Zie hier ervaringen van cliënten die een traject hebben doorlopen met WelBewust Psycholoog. Deze cliënten hebben hun toestemming gegeven om hun ervaringen te delen met u. Zodat u zich kan aanmelden voor de meest geschikte psycholoog in Utrecht voor u.

Man, 22 jaar

Tijdens mijn behandeling ben ik effectief geholpen om met mijn klachten om te gaan. Ik heb een gepersonaliseerd traject doorlopen, waarbij er echt naar mij als individu is gekeken. De vragen die mij bezighielden werden beantwoord, ondanks dat ik wel eens heb gedacht dat het niet mogelijk was. De gesprekken waren altijd open en werd ruimte geboden voor mij als persoon en mijn beleving. Dankzij deze behandeling ben ik tot inzichten gekomen die ik niet op eigen kracht of met de mensen in mijn directe omgeving had kunnen verwerven.

Vrouw, 23 jaar

Ik heb me altijd heel erg gehoord gevoelt bij Arunya. Het voelde heel erg alsof ik kon meebeslissen over de behandeling, ik kon inbrengen waar ik de sessie aan wilde besteden. Er was veel flexibiliteit. Ik heb heel veel vertrouwen van Arunya gekregen, wat mij een goed gevoel gaf. Ik heb zo veel goede handvaten gekregen, ik ben daar echt heel positief over. Arunya is heel open en toegankelijk, dat hielp mij echt om me open te stellen.

Vrouw, 28 jaar

Ik vond het aan het begin heel spannend om naar een psycholoog, omdat ik het heel moeilijk vond om over emotionele dingen te praten. Ik vond het wel heel fijn, om er met iemand over te praten die er verstand van heeft, handvatten kon geven en ik merk dat het wel geholpen heeft. Het is toch wel nuttig geweest. Ik voel me erg op mijn gemak bij mijn psycholoog, ik voelde me open om alles te zeggen, ik heb niets achtergehouden. Dat vond ik belangrijk.

Vrouw, 25 jaar

I really appreciated the open-mindedness and non-judgemental approach my psychologist took during the sessions, this is not always the case with polyamorous relationships. I felt she explained approaches/ tools extremely clearly and helped guide me in how I could apply things to my own way of thinking. I very much appreciated how she brought a lot of conversations back to my specific struggles with critical mind talk and perfectionism. I felt very understood in how she approached this. I also felt she handled the online aspect very well. I was worried it would feel more awkward or less personal but it didn’t at all.

Vrouw, 31 jaar

Ik kon goed met mijn psycholoog praten en me openstellen. Ik had altijd een beter gevoel als ik na een sessie weg ging. Ik ben heel tevreden met Arunya als therapeut.

Vrouw, 28 jaar

Ik vond het aan het begin heel spannend om naar een psycholoog, omdat ik het heel moeilijk vond om over emotionele dingen te praten. Ik vond het wel heel fijn, om er met iemand over te praten die er verstand van heeft, handvatten kon geven en ik merk dat het geholpen heeft. Het is toch wel nuttig geweest. Ik voelde me erg op mijn en ik voelde me open om alles te zeggen, ik heb niets achtergehouden. Dat vond ik belangrijk.

Man, 58 jaar

Ik was in het begin wat nerveus en zenuwachtig, maar het heeft me echt goed geholpen. Ik ben tevreden en ik voel me goed. Ik hield vroeger alles voor me en heb hier alles kunnen vertellen zonder schaamte. Arunya is goed in haar werk, je hebt mij goed geholpen!

Vrouw, 39 jaar

Ik heb het als zeer prettig ervaren, het is heel fijn om mijn verhaal te kunnen doen zonder dat mijn behandelaar een oordeel daarover had. De gesprekken voelden heel fijn en prettig, laagdrempelig. Op momenten ook zwaar, maar dat was nodig om nu te zijn waar ik ben. Wat ben ik mijn behandelaar dankbaar, dank voor de goede gesprekken en adviezen.

Vrouw, 64 jaar

Ik ben met alles blij. Ik ben superblij met Arunya, een super goede behandelaar. Het vertrouwen in mij, het vertrouwen wat ze mij gegeven heeft, naar mezelf kunnen kijken hoe ik dat zelf nooit had kunnen doen. Je krijgt van mij niet een 10 maar een 100 en dat meen ik echt. Mijn leven is positief veranderd, ik voel me echt een ander mens. Dank je wel daarvoor, ik heb er niet meer woorden voor.

Vrouw, 31 jaar

Mijn behandelaar was een persoon prettig, heel prettig contact en blij dat ik aan haar ben toegewezen. Voelde me op mijn gemak, fijn om mee te praten. Ik voelde geen angst om dingen te bespreken. De tools die ik gehad heb, zoals het G-schema en de oefeningen, waren heel nuttig en helpend.

Vrouw, 48 jaar

Ik heb het als heel fijn en prettig ervaren, fijn dat ik zelf mocht meebeslissen over de behandeling. Bijvoorbeeld om een sessie geen EMDR te doen.

Man, 28 jaar

Mijn psycholoog heeft me in het jaar dat ik hier heb gelopen echt goed geholpen, een topper! Er zijn nog wat dingen waar ik aan moet werken, dat ga ik nu zelf proberen. Ik ben heel erg dankbaar voor wat je voor me hebt gedaan.

Man, 30 jaar

Ik heb het als heel fijn en open gevoeld, ondanks dat we eigenlijk twee vreemden voor elkaar zijn. Ik vind het ook heel fijn dat mijn psycholoog zo vroeg begint met werken, waardoor ik voor het werk terecht kon. En dat we de sessies ver vooruit konden plannen. Ik had het ook nodig dat Arunya direct was over wat ik moest doen om de angst aan te pakken, actiegericht.

Vrouw, 29 jaar

Ik heb de online sessies met Ayelle als enorm waardevol beschouwd. Ik had het gevoel dat ik alles kon zeggen en dat er niets gek was. Ik heb veel handvatten gekregen om nu zelf aan de slag te gaan, dat was precies wat ik nodig had. Enorm bedankt!

Vrouw, 24 jaar

Het was prettig dat de behandelingen online konden plaatsvinden. Hierdoor kon ik ook in het buitenland de sessies volgen en dit maakte de therapie erg toegankelijk. Ik heb dit als zeer prettig ervaren!

Vrouw, 29 jaar

Onwijs fijn begeleid tijdens mijn behandeling. De behandelaar is professioneel, empathisch, vriendelijk en een expert op haar vakgebied.

Man, 29 jaar

Mijn psycholoog heeft het gewoon heel goed gedaan (cijfer 10). Ze heeft een omgeving gevormd waarbij ik haar erg goed kon vertrouwen en mij bloot durfde te stellen. Ze heeft veel inzicht en inlevingsvermogen en heeft mij ontzettend goed mijn klachten weten te reduceren. Daar ben ik heel erg dankbaar voor!

Vrouw, 28 jaar

Fijne behandeling gehad:) Veel van mijn klachten zijn nu weg. Goed contact met therapeut, ondanks via beeldbellen waarover ik vooraf bedenkingen had voelde het erg persoonlijk en vertrouwd!

Vrouw, 27 jaar

Ik heb mijn psychologische behandeling bij Welbewust als zeer prettig ervaren. Na de intake kon ik zeer snel aan de slag met mijn online behandeling. Binnen de behandeling werd er goed bij mij aangesloten en kritisch gekeken wat ik nodig had. Hierdoor was het een fijne en vertrouwde plek om aan de slag te gaan met datgene wat lastig was. Dankzij het traject bij Welbewust heb ik mooie stappen kunnen zetten.

Vrouw, 24 jaar

Ben zeer tevreden over de aanpak van mijn behandeling. Heb voor mij super goed werkende oefeningen gekregen waar ik direct zelf ook resultaat van kon zien wat heel erg motiveerde. Fijn dat er ruimte is en genoeg tijd wordt genomen voor bijzonderheden die buiten de "gewone" behandeling gebeuren.

Vrouw, 27 jaar

Ik heb een fijne ervaring gehad met mijn psychologe Naomi. Ze hielp me aan het begin snel op weg met een aantal kleine dagelijkse oefeningen om positiever naar mijn situatie te kijken. Ze luisterde goed naar mijn zorgen en had altijd oefeningen paraat die daar goed op aansloten. Dat is niet vanzelfsprekend: In mijn dagelijks leven wisten veel mensen geen antwoord op de zorgen die ik had, waardoor ik me steeds hopelozer voelde. Ondanks het beeldbellen werkten de oefeningen om dichtbij emoties te komen goed. Binnen het traject voelde ik me vrij snel beter dan aan het begin, omdat ik meer grip had op mijn emoties. Ik maak mij nog steeds wel regelmatig zorgen over de toekomst, maar het is fijn om te weten dat ik eventueel weer terug kan komen voor een paar extra sessies.

Vrouw, 23 jaar

Ik heb een erg positieve ervaring gehad van begin tot einde. Alles werd goed geregeld, duidelijk uitgelegd en mijn welzijn leek te allen tijde voorop te staan.

Vrouw, 24 jaar

Ik heb de behandeling bij de psychologe als heel prettig ervaren, en ze heeft me geholpen met inzichten in mezelf verwerven, patronen die ik heb, en hoe ik hier mee om zou kunnen gaan. Hoewel online heel handig nu was - ivm corona - en daarin echt een uitkomst bood, heb ik ook wel gemist dat ik haar nooit 'live' heb gezien, en zou bijvoorbeeld een fysieke intake en afsluiting een aanrader zijn voor toekomstige behandelingen.

Vrouw, 30 jaar

Ik zou de psychologe altijd aanraden aan iemand anders en mocht ik in het vervolg weer hulp nodig hebben, zal ik haar altijd vragen.

Vrouw, 33 jaar

The psychologist was genuine, understanding and patient. I appreciated his calm and encouraging personality, as well as his methods to help me mediate to regain control of my emotions and pull myself out of situations that cause me stress or anxiety. Was very helpful in my treatment to have face to face sessions.

Vrouw, 24 jaar

I am very happy with the treatment I received. It felt like a truly safe place to discuss what I was working through and I never felt judged. I think this experience has really changed my life and I would highly recommend this practice to my friends. I am also impressed that during a pandemic, you were able to make the appointments warm and welcoming (a feeling that is often rare nowadays). Thank you.

Man, 18 jaar

Ik ben erg blij dat ik mij heb ingeschreven voor deze behandeling. Dit was iets waar ik lang tegenop zag of vermeed. Toch heeft het mij erg geholpen door een moeilijkere periode te komen. Ook heb ik een beter begrip voor wie ik ben en hoe ik met mijn gedachten om kan gaan. Tot slot heb ik voor de toekomst een perspectief waarbij ik eventuele signalen van terugval herken. Hier heb ik ook manieren voor gevonden om mee om te gaan. Erg dank hiervoor!

Vrouw, 23 jaar

Ik heb het als heel prettig ervaren dat er veel met metaforen gewerkt werd in de ACT methode. Dat werkte voor mij enorm goed, omdat ik op het moment dat ik last heb van mijn angsten, ik alleen dat beeld weer op hoef te roepen om weer grip te krijgen op mijn gevoelens, omdat daarmee meteen de therapie terugkomt in mijn hoofd. De mogelijkheid om de behandeling online te doen via beeldbellen, en met online modules waar je ook na de behandeling nog toegang toe hebt, maken dat ik de therapie als heel toegankelijk en relaxed ervaren heb. Het idee dat ik nog later terug kan vallen op de online modules geeft me veel rust, omdat ik zo ook na de behandeling nog goed zelf verder kan gaan ermee. Ik kreeg veel ruimte om zelf te sturen waar we het over gingen hebben. Een groot voordeel daarvan is dat ik daardoor dingen die voor mij belangrijk zijn enorm goed kon aankaarten. Een nadeel daarvan is dat ik zelf soms moeilijk tot de kern kom en over dingen ga praten waar ik eigenlijk geen behandeling voor nodig heb of waar ik zelf al over uit ben. Dus bij mij mogen er soms ook juist wel meer directe vragen gesteld worden, om me te sturen naar de kern of naar dingen waar ik zelf nog niet op gekomen was. Maar dat kan ook enorm aan mij liggen, omdat ik bij de eerste vraag ''Hoe is het met je?'' telkens meteen al op 10 ingevingen of problemen kwam die ik die week had gehad. Dus ik stuur zelf ook gewoon snel een gesprek. Mijn behandelaar was enorm sympathiek en ik voelde echt een veilige omgeving om mijn ei kwijt te kunnen.

Vrouw, 24 jaar

I am very happy with the treatment I received. It felt like a truly safe place to discuss what I was working through and I never felt judged. I think this experience has really changed my life and I would highly recommend this practice to my friends. I am also impressed that during a pandemic, you were able to make the appointments warm and welcoming (a feeling that is often rare nowadays). Thank you

Vrouw, 32 jaar

The psychologist was genuine, understanding and patient. I appreciated his calm and encouraging personality, as well as his methods to help me mediate to regain control of my emotions and pull myself out of situations that cause me stress or anxiety. Was very helpful in my treatment to have face to face sessions.

Vrouw, 28 jaar

I had about 10 sessions of cognitive behavioral therapy with Bregje over the course of the last 6 months. I feel like they have provided me with appropriate mechanisms to better cope with racing thoughts and unexpected life changes. Bregje is extremely empathetic, kind and professional. She created an environment in which I felt very safe and comfortable to open myself up and I was given great practical advice that i can now apply when I find myseld overwhelmed and/or anxious. She has also helped me to not only identify self-limiting beliefd and behavioral patters that were not serving me, but also to develop strategies to adress them. I feel like I got to know myself better through our work together and for that reason, I am now able to show myself greater compassion every time I experience something unfavorable. All in all, I am very statisfied for having been guided by such a great psychotherapist, who was able to understand the deeper layers of the situations I faced and help me on my personal journey.

Vrouw, 22 jaar

Eerst vond ik het een eng idee om hulp te vragen aan een psycholoog, maar ik ben heel erg blij met hoe het allemaal is gegaan. Ik vond Martine heel betrokken. Het was heel fijn om met haar te kunnen praten. Ze bood een luisterend oor en gaf heel nuttig en goed advies. Ik voel me veel positiever en heb het idee dat ik de regie over mijn leven weer een beetje terug heb.

Man, 24 jaar

Ik heb de behandeling als erg prettig ervaren. Voornamelijk het feit dat de behandelaar en ik evenwichtig aan het woord waren, was erg prettig (in plaats van voornamelijk de behandelaar).

Vrouw, 36 jaar

Na bijna een jaar te hebben rond gelopen met mijn klachten ben ik door de praktijkpsycholoog van mijn huisarts doorverwezen naar Welbewust. Bregje heeft me ontzettend goed geholpen en er met een passende behandeling voor gezorgd dat het inmiddels veel beter met me gaat. Ik had van tevoren niet verwacht dat mij dit zo zou helpen! Doordat we iedere twee weken een sessie hadden, had ik voor mijzelf ook een goede stok achter de deur om tussentijds aan de slag te gaan. Door corona waren onze gesprekken via videobellen. Persoonlijk had ik het fijner gevonden als deze fysiek waren geweest, maar gezien de situatie wel heel fijn dat mijn behandeling überhaupt door kon gaan.

Man, 25 jaar

This was my first time going to therapy for a proper treatment since I was about 11. Between 11-25 I had only one or two one-off sessions with a counsellor. I feel this treatment has helped me a lot with identifying my symptoms and finding ways to manage them and mitigate them. I feel a lot more confident in handling my symptoms now, and I think if I keep working on these techniques, not only will my everyday life improve, but I will also be able to escape from a bad phase of anxiety more easily and more quickly than I could before I got help.

Vrouw, 28 jaar

Erg prettig om tijdens en na de behandeling via E-health toegang te hebben tot online oefeningen en de mogelijkheid te hebben via beeldbellen in contact te zijn met mijn behandelaar.

Vrouw, 20 jaar

Bedankt voor de goede hulp en de fijne gesprekken. Ik heb er echt veel aangehad en vond er een hele fijne sfeer hangen. Beeldbellen is me goed bevallen.

Vrouw, 20 jaar

Ik heb met veel plezier mijn therapie met behulp van videobehandeling afgerond. Ik was, voordat ik begon, erg benieuwd hoe de gesprekken zouden lopen. Zelfs met de videogesprekken voelde ik direct een connectie en vertrouwen tussen mij en de behandelaar. Ik hoefde geen rijstijd in mijn planning te rekenen, wat goed uitkwam met een druk rooster. Dankjewel!

Vrouw, 20 jaar

Super behandeling! Alle druk en bijkomstigheden van het fysiek naar een behandeling gaan zijn verdwenen. Ik heb de behandeling via videobellen als ontzettend prettig ervaren.

Vrouw, 27 jaar

De gesprekken met de psycholoog waren erg fijn. Ze is erg professioneel en kundig, maar ook erg ontspannen en gezellig. Je voelt je serieus genomen en erg op je gemak. Halverwege de behandeling zijn we overgestapt op videogesprekken, en ook deze waren erg prettig. Deze gesprekken voelde niet anders dan live gesprekken.

Vrouw, 22 jaar

Toen ik na een periode van veel piekeren en negatieve gedachten besloot om hulp te zoeken kwam ik bij Maaike terecht. Zij heeft me van het piekeren en de negatieve gedachten afgeholpen door mij handgrepen te geven hoe ik om moest gaan met die negatieve gedachten. Ik voel me opgelucht en sta weer positief in het leven door haar behandeling.

Man, 25 jaar

Ik had al eerder sociale angstklachten ervaren maar ze verdwenen toen ik aantal maanden op reis was geweest. Echter, toen ik terug was in Nederland speelden de klachten opnieuw op. Via mijn huisarts ben ik toen terecht gekomen bij Welbewust Psycholoog. Hier is vanaf de eerste ontmoeting goed naar me geluisterd en ik heb altijd het gevoel gehad dat ik serieus werd genomen. Ik heb geleerd mijn "angstige gedachten" uit te dagen en heb technieken geleerd waardoor ik mijn klachten zelf aan kan pakken. Het is dus niet zo dat mijn klachten na de therapie volledig verholpen zijn maar ik heb nu genoeg handvaten gekregen om er zelf mee aan de slag te gaan. Dit heeft mij genoeg vertrouwen gegeven om mijn dagelijkse leven weer op te pakken en sociale activiteiten niet meer uit de weg te gaan.

Vrouw, 22 jaar

Altijd heb ik een druk leven gehad en wilde ik op meerde gebieden op het hoogste niveau presteren, maar ik vond het nog steeds niet voldoende. Een plotselinge heftige gebeurtenis zorgde ervoor dat het allemaal te veel werd en dat ik het niet meer aan kon. Ik voelde me constant somber, had paniekaanvallen en had geen zin meer in de dingen die ik normaal gesproken leuk vond. Ik had ook regelmatig huilbuien en wanneer ik niet aan het huilen was, had ik wel voortdurend de tranen al achter mijn ogen staan. Opgebrand en ten einde raad kwam ik bij mijn psycholoog terecht, wat voor mij een grote stap was, want hiermee zou ik toegeven dat ik het allemaal niet aankon. Toen ze mij diagnostiseerde met een burn-out en depressieve klachten wist ik dat ik het echt serieus moest gaan nemen en over mijn trots heen moest stappen om aan de slag te gaan. In een aantal sessies incl. opdrachten die ik thuis kon doen heb ik ontzettend veel over mezelf en mijn gedachtes/gevoelens geleerd. In eerste instantie ging het niet gelijk beter met me, want ik ging ook over problemen praten waar ik nog nooit over gesproken had en daardoor kwamen veel gevoelens naar boven, maar daarna kon ik er goed mee verder en merkte ik na een aantal sessies een groot verschil. Ik voelde me energieker, ondernemender, kon weer genieten van kleine dingen en durfde meer open te zijn naar mensen om me heen. De psycholoog heeft me op een ontzettend begripvolle manier geholpen en ik voelde me erg bij haar op mijn gemak. Ze legt dingen goed uit, waardoor het ook heel interessant is om hier aan te werken. Ik heb dingen besproken die ik al heel mijn leven 'geheim' heb gehouden en daar voelde ik me goed bij. Daarnaast heeft ze me aan de hand van schema's en opdrachten inzicht kunnen geven in hoe ik zelf in elkaar zit en hoe ik mijn gedachtes en gevoelens meer onder controle kan krijgen. Dit is goed in het dagelijks leven toe te passen en ik merk ook dat ik veel bewuster ben geworden van mijn eigen gevoel. Ook vond ik het erg knap hoe ik me zo op mijn gemak kon voelen bij de psycholoog, maar er toch een fijne zakelijke afstand bleef. Dit had ik van tevoren niet verwacht. Ik was ook een beetje sceptisch tegenover een behandelingstraject en vroeg me af of dit me echt zou kunnen helpen, maar het heeft me echt zeer positief verrast. Ik voel me nu zo veel beter en heb nu handvatten om zelf verder te werken aan mijn herstel.

Vrouw, 21 jaar

Na een aantal maanden met verschillende soorten therapeuten over stemmingsproblemen te hebben gesproken werd ik uiteindelijk naar WelBewust verwezen. Hier heb ik de afgelopen 5 maanden met een psycholoog gepraat. Zij heeft mij geholpen mijn negatieve gedachten uit te dagen, hulp te accepteren en de lat soms wat lager te leggen. Door haar persoonlijke aanpak voelde ik me gelijk op mijn gemak; de gesprekken hadden een fijne balans tussen ervaringen, uitleg en tips, maar ook luchtigere onderwerpen. Nu voel ik me veel beter dan een jaar geleden. Mindere dagen zijn er natuurlijk wel, maar die heeft iedereen wel eens! Nu weet ik wat ik kan doen om te voorkomen dat het weer bergafwaarts gaat. Ik ben erg blij dat ik bij WelBewust terecht ben gekomen!

Groepstherapie - Vrouw, 25 jaar

Mij werd, na klachten van stress, onzekerheid en “sociale angst”, de groepstherapie aangeraden. Een voor mij onbekende behandeling maar deze bleek erg zinvol te zijn. Het biedt interessante inzichten om met anderen je ervaringen en emoties te delen en samen oefeningen te doen. Het was een fijne groep en onder begeleiding van de psycholoog heb ik me er vanaf het begin op mijn gemak gevoeld. In mijn ogen echt een aanrader voor iemand met soort gelijke klachten. Binnen minder dan de voorgestelde behandelingen heb ik veel meer rust gevonden en sta ik weer een stuk positiever en zekerder in het leven.

Vrouw, 23 jaar

De afgelopen drie maanden heb ik wekelijks een gesprek gehad. Dit heb ik als zeer prettig ervaren. Tijdens de intake had ik het gevoel dat begrepen werd wat ik moeilijk vond en waarvoor ik kwam. Daar zijn aansluitende behandelvormen bij uitgezocht. Wat mij bezighield kon ik vertellen. Zo nodig werden er verdiepende vragen gesteld of deden we oefeningen, waardoor ik in contact met haar verder kwam dan alleen. Tevens werd regelmatig geëvalueerd hoe ik de behandeling ervaarde, waarin ik de ruimte kreeg om mee te denken. Terugkomende thema’s waren: emotionele verwaarlozing, onzekerheid, de bewustwording en expressie van sombere/verdrietige/angstige emoties en het bewaken van de eigen grenzen met daarbij de verbinding behoudend met vrienden/familie. Naast de therapie-uren heb ik in mijn eigen omgeving dat wat we besproken hebben zoveel mogelijk toegepast. Samen evalueerden we hoe dit ging, waarbij ik bevestiging kreeg als het goed ging. Hierdoor werd mij duidelijk wanneer ik op de goede weg was en kreeg ik meer vertrouwen in de toekomst. Tot slot, is de psycholoog een zeer warme, vriendelijke en oprechte vrouw, waarbij ik me op mijn gemak voelde. Ik ben blij dat ik deze behandeling heb ontvangen.

Man, 27 jaar

WelBewust helpt je oplossingsgericht denken op een fijne rustige manier. Drie kwartier per sessie vliegt voorbij, maar je kunt daarna weer met sprongen vooruit. Uiteindelijk hadden we meer dan de helft van de behandelingen minder nodig om weer helemaal op de goede weg te komen. Aanrader!

Vrouw, 22 jaar

Ik heb de gesprekken bij Welbewust als prettig ervaren. De psycholoog is erg vriendelijk en ik voelde me vrij mijn verhaal te kunnen doen. Naar mijn idee heeft ze een goed beeld van mij gekregen, waardoor we samen konden kijken naar wat ik zou kunnen doen aan de onzekerheid die ik ervaarde. Zelf had ik vaker geprobeerd dit gevoel van me af te zetten. Door de gesprekken heb ik handvatten aangereikt gekregen over wat voor mij de beste manier is om hier mee om te gaan. Hier ben ik destijds mee begonnen en ook na de gesprekken ga ik hiermee verder. Het is een stap in de juiste richting geweest en ik heb er vertrouwen in dat mij dit in de toekomst ook verder zal helpen.

Vrouw, 28 jaar

Voor mijn eerste behandeling was ik gespannen en wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Mijn behandelaar heeft me gerustgesteld, waardoor ik mij kon concentreren op waar het daadwerkelijk om ging. Doordat mijn behandelaar 'naast me stond' en met vergelijkbare voorbeelden kwam, kon ik mij een betere voorstelling maken wat er aan de hand was. En ook hoe ik dit in een andere situatie aan kon pakken. Emoties mochten er zijn en het voelde als een veilige en prettige omgeving. Na elke behandeling begon ik steeds meer resultaat te merken en voelen en dit kreeg ik ook terug van mijn omgeving. Ik ben ontzettend blij dat ik de stap heb gezet!

Man, 29 jaar

Vooraf mijn eerste gesprek kwam ik twijfelachtig de deur door; kon ik mijn depressie niet prima zelf onder duim krijgen? Maar na de kennismaking was ik overtuigd dat ik de juiste beslissing had genomen. De therapeut is een ontzettend zachte vrouw met veel geduld en ze is altijd positief. Tegelijkertijd noemde ze de beestjes bij hun naam en stelde ze een geschikt behandelplan voor. Ik was blij dat we niet meteen mijn naarste ervaringen boven tafel haalde, maar eerst mijn gedragingen in het dagelijks leven onder de loep namen. Geleidelijk aan gingen we van de gevolgen terug naar de oorzaak; dat was voor mij een ontzettend fijn proces.
De therapie heeft me geleerd om mijzelf meer te gunnen, om mijn innerkind meer aandacht te geven en om de scherpe randjes van mijn verdedigingsmechanisme af te halen. Hoewel ik nog een aardige weg te gaan heb, durf ik te zeggen dat ik nu meer in balans ben dan dat ik was. Mijn depressieve gevoelens komen nog sporadisch om de hoek kijken; maar nu heb ik de handvatten om er tegenop te boksen wanneer ze opspelen. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap genomen heb.

Vrouw, 23 jaar

Ik ben op een erg prettige manier geholpen ben door welbewustpsycholoog. Vanaf het telefoongesprek tot aan het einde van de behandeling word je met al je vragen en problemen serieus genomen. Dit is denk ik de basis voor een goed herstel van elke patiënt. De therapeut is een hele leuke en spontane vrouw die haar werk met plezier maar vooral toewijding doet. Het is bijna jammer dat de behandeling erop zit.

Vrouw, 33 jaar

Het was toegankelijk om contact te zoeken met Welbewust, en ik kon vlot terecht (geen lange wachtlijst). Al snel had ik een vertrouwd gevoel bij Timmy. Ze luisterde goed naar mijn situatie en emoties. De aanpak voelde persoonlijk en flexibel op basis van mijn behoeften. Ik zou haar en deze praktijk zeker aanbevelen.

Man, 20 jaar

Voor mij als student was het geen makkelijke stap om naar een psycholoog te stappen. Toch ben ik na deze behandeling ontzettend blij dat ik dit heb gedaan. Na een licht depressieve episode kwam ik via mijn huisarts bij Welbewust terecht. Ik had met name last van somberheid en prestatiedruk -klachten. Daarna ben ik gedurende zes weken wekelijks op gesprek geweest en heb dit als enorm prettig ervaren. Door de gesprekken snap ik beter hoe ik in elkaar zit, en kan ik stappen ondernemen om van mijn somberheid af te komen. Kortom, de behandeling bij Welbewust is mij enorm goed bevallen!

Vrouw, 28 jaar

Na een periode van slecht slapen, continu piekeren, huilbuien, overal tegenop zien en het gevoel hebben dat alles me teveel was, heb ik besloten een afspraak te maken bij mijn huisarts. Ik kreeg een verwijzing waarmee ik naar een psycholoog naar keuze kon. Na het lezen van veel positieve ervaringen bij Welbewust, heb ik een afspraak gemaakt. De psycholoog heeft me ontzettend goed geholpen. In eerste instantie dacht ik dat ik tegen een burn-out aan zat door mijn werk, maar de psycholoog keek verder dan alleen de klachten die ik op dat moment had en wist al snel de oorzaak van mijn klachten te achterhalen. De psycholoog is doortastend, professioneel maar ook persoonlijk. Na een aantal sessies heb ik geen last meer gehad van paniekaanvallen of huilbuien. Ik voel me rustiger, ik kan weer goed slapen en zie de toekomst weer positief. Ik ben erg blij dat ik deze stap gezet heb en bij Welbewust terecht ben gekomen.

Vrouw, 21 jaar

Voordat ik bij Welbewust psychologen kwam, wist ik niet wat er met me 'aan de hand was', maar al snel voelde ik me serieus genomen en kwam ik erachter dat ik niet gek ben. Bedankt voor de effectieve behandeling!

Vrouw, 29 jaar

De behandeling was erg prettig en therapeut erg meelevend en professioneel. Er werd goed geluisterd naar mijn wensen en daarop werd de therapie ingepast. Wanneer ik dat buiten de reguliere afspraken nodig had, was contact met de therapeut mogelijk en probeerde ze op afstand me te helpen. Zodat ik zelf weer verder kon. Dat heb ik als enorm prettig ervaren.

Vrouw, 31 jaar

De cognitieve gedragstherapie heb ik als zeer prettig ervaren. De psycholoog is vriendelijk maar ook lekker nuchter wat helpt bij het nemen van bepaalde beslissingen (dat was nieuw voor iemand die niet zo snel iets aanneemt van een ander). Ze is daarnaast zeer professioneel en toont op de juiste manier betrokkenheid bij de persoonlijke situatie. De sessies brengen mij meer rust en acceptatie. Ik kan haar aan iedereen aanbevelen!

Vrouw, 25 jaar

Zo’n 4,5 maand geleden kwam ik bij de psycholoog terecht doordat ik elke dag veel chaos in mijn hoofd had, wat me echt een lange periode heeft tegengehouden prettig te leven. Ik maakte me om veel dingen druk en dat gaf mij veel stress. Ik ben na een drukke baan waar ik ook niet helemaal gelukkig was, overspannen thuis komen te zitten. Dit was de druppel na een lange periode van hoge (mentale) spanning. Om dit aan te pakken heb ik me, op aanraden van mijn huisarts, aangemeld bij Welbewust Psycholoog. Dit heeft me aan het begin ontzettend veel energie en tranen gekost en ik kon eigenlijk niet goed onder woorden brengen wat er nou voor zorgde dat ik het zo lastig maakte voor mezelf. Tijdens de behandeling kwam ik erachter dat ik eigenlijk alles goed wilde doen. Alles en iedereen om me heen moest het goed doen, maar ook ikzelf moest continu over de spreekwoordelijke hoge lat stappen. Samen met de psycholoog heb ik gekeken naar dingen waarvoor ik ‘angstig' was, situaties waar ik me niet comfortabel bij voelde in het dagelijks leven. Deze dingen ben ik juist aangegaan, en dat heeft me zo erg geholpen! Door ‘angstige’ situaties aan te gaan, ben ik erachter gekomen dat het helemaal niet zo eng is als dat ik aanvankelijk dacht. Sterker nog, het voelt veel beter! De psycholoog heeft me hier fijn in begeleid en goede tips gegevens. Ze is een prettige psycholoog die professioneel te werk gaat. Ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen hulp te zoeken. Ik ben voor mijn gevoel eindelijk echt een grote stap verder in mijn herstel. Ik heb veel meer energie, weer zin om werk te zoeken en ben een stuk zekerder over mezelf en de keuzes die ik maak.

Vrouw, 21 jaar

Ik vond het heel fijn dat ik erg serieus genomen werd, omdat ik zelf het gevoel had dat mijn probleem niet belangrijk genoeg was om bij een psycholoog te lopen. Daardoor kwam ik erachter dat het niet uit maakt wat iemand meemaakt, als de persoon zich er naar bij voelt, het altijd serieus en belangrijk is. Vanaf het begin werd alles duidelijk uitgelegd en als ik nog vragen had, werden deze duidelijk beantwoord. Ik vond het contact erg fijn en ik ging nooit met tegenzin naar de sessies, hoewel ik af en toe best zenuwachtig was voor een EMDR sessie. Soms had ik zelfs het idee dat ik bij een vriendin op bezoek ging om mijn problemen kwijt te kunnen, ik had totaal niet het gevoel dat het 'zakelijk' was. Tijdens het invullen van deze laatste lijst had ik ook echt het gevoel dat ik door de sessies vooruit ben gegaan. Ik zit een stuk lekkerder in mijn vel en ik sta wat positiever in het leven. Natuurlijk is er altijd plek voor verbetering, maar ik vind dat het nu echt al zoveel beter gaat. Heel erg bedankt!

Vrouw, 54 jaar

De gesprekken met de psycholoog heb ik als zeer ondersteunend bij mijn herstel ervaren. Je ervaring, praktische en theoretische tips/handreikingen hielpen me steeds een stapje verder. Daarmee was je een professioneel gesprekspartner die mij op basis van gelijkwaardigheid op het juiste moment een spiegel kon voorhouden.
Dank daarvoor!

Vrouw, 29 jaar

Het was erg fijn om hulp te krijgen bij het op een rijtje zetten van het een en ander. Door de behandeling heb ik meer inzicht gekregen in hoe bepaalde gedachten ontstaan en gemoedstoestand en gedrag daaruit voortvloeien. Ik heb handvatten gekregen om patronen te herkennen en zelf in te kunnen grijpen wanneer nodig. Ik voel me hierdoor ook sterker geworden en heb wat meer geloof in het zelf kunnen veranderen van dingen.

Vrouw, 27 jaar

Ik vond het fijn dat er de ruimte was om samen met mijn behandelaar te kijken naar welke aanpak het beste was. Het was prettig dat mijn klachten serieus genomen werden en dat we er, door het creëren van vertrouwen, op een rustige manier naar konden kijken. Oude patronen en overtuigingen zijn hierdoor minder sterk geworden en er kwam ruimte om op een andere manier naar mezelf te kijken, op een positievere manier.

Beeldbellen Therapie - Vrouw, 31 jaar

Na lang twijfelen heb ik de stap genomen om naar de huisarts te gaan met psychische klachten en kwam zodoende bij Welbewust uit. In het begin moest ik erg wennen aan de videobehandeling, maar een aantal sessies later ben ik niets dan positief! Omdat de sessies ook buiten kantooruren kunnen plaatsvinden hoef ik mijn werkdagen niet te onderbreken en kan ik daarom ontspannen en volledig geconcentreerd mijn behandeling volgen. Bovendien kan het in je vertrouwde omgeving en dat voelt fijn. Dus als je een drukke baan hebt is dit de ideale oplossing!

Vrouw, 22 jaar

Ik was in het begin wat sceptisch over of een psycholoog zou helpen bij mij, maar nu ik terug kijk op deze tijd is 100% het tegendeel bewezen. Door alle gesprekken ben ik in gaan zien wat er verkeerd was gegaan, waarom en vooral ook hoe ik dit in het vervolg moest aanpakken. Ik vond het erg bijzonder dat in elk ‘verhaal’ dat ik vertelde, de psycholoog precies eruit pikte waar het uiteindelijk om draaide. Ik begrijp zo veel meer van mij zelf nu en kan hierdoor ook eerder anticiperen op mijn gevoel. Ik ben zo blij dat ik dit proces ben gestart en met de hulp van Welbewust Psycholoog ben ik eindelijk weer mezelf.

Man, 23 jaar

Ik heb een fijne ervaring gehad met mijn psycholoog!
Ik heb veel kunnen vertellen en uitleggen wie ik ben wat ik wil, en hoe ik in elkaar zit. Ik kon vertellen hoe ik over dingen dacht en heb ook advies gekregen.
Als ik terug kijk, heb ik naar mijn mening meer wel heel veel over me zelf verteld en gepraat en ik denk dat dat heel goed is geweest want dan krijgt de psycholoog een beeld van mij.
Ik voel ergens dat de stappen nu anders weer verder moeten, zoals meer er op ingaan hoe ik dingen kan aanpakken zoals structuur, planning, keuzes, hoe ik met blokkades kan werken, meer naar de oorzaken waarom het nu zo is, en hoe ik kan bereiken wat ik wil bereiken. We hebben het hier zeker over gehad en ben er ook mee geholpen. Zou graag hier nog dieper op in willen gaan en ik denk dat dat lukt met de psycholoog die ik nu heb, want we hebben het er vaker over gehad.

Vrouw, 20 jaar

De psycholoog heeft een kalme uitstraling en geeft je alle ruimte om je verhaal te doen. Dit zorgde ervoor dat ik me uitgenodigd voelde om open en eerlijk tegenover mezelf te zijn. Ik vond het heel fijn om samen oplossingsgericht aan de slag te gaan waarbij ik zelf de regie had en de psycholoog me aanvulde indien nodig. Elke sessie werd teruggekeken op de afgelopen periode waardoor ik een fijn overzicht kreeg van wat er allemaal gebeurd was en hoe ik me op dat moment voelde. Door deze werkwijze en feedbackmomenten, ben ik tot nieuwe inzichten gekomen die me verder helpen.

Vrouw, 23 jaar

Na een periode van overspannenheid kwam ik bij WelBewust terecht. Ik had al een mindfulness-training gevolgd en dit had wel enig effect gehad, maar ik miste een meer cognitieve benadering, om ook te kijken waar mijn problemen vandaan kwamen en welke gedachten en gedrag hierbij een rol speelden. Ik had met name nog last van angst- en piekerklachten. Vanaf het eerste telefoontje had ik een goed gevoel bij de praktijk. Door de gelijkwaardige benadering voelde ik me bij de therapeut op mijn gemak. Er werd goed naar me geluisterd en ik kreeg de mogelijkheid om mee te denken over de behandeling. Ik vond het vooral prettig dat ik concrete, praktische tips kreeg, waar ik echt iets mee kon (zoals een gedachteformulier). Mijn klachten zijn afgenomen en op momenten dat ik er toch nog last van heb, heb ik concrete handvatten om hier iets aan te doen. Ik ben heel tevreden over de behandeling en blij met het effect dat het op mij heeft gehad. Het heeft me meer inzicht in mezelf gegeven en me het vertrouwen gegeven dat ik deze problemen verder zelf kan aanpakken. Ook heb ik het gevoel gekregen dat ik altijd weer bij WelBewust terecht kan, mocht dit in de toekomst nodig zijn.

Vrouw, 20 jaar

Na meerdere paniekaanvallen, slapeloze nachten, spontane huilbuien en depressieve gedachten besloot ik hulp te zoeken. Mijn huisarts stuurde me door naar WelBewust Psycholoog. Toen ik daar voor het eerst kwam, was ik erg in de war en vond ik het moeilijk om te verwoorden wat er in mijn hoofd omging, vooral omdat er veel te veel in mij omging. Gelukkig had de therapeut al het geduld van de wereld en maakte ze al snel een behandelplan. Na een aantal sessies werd ik al veel helderder in mijn hoofd, sliep ik beter en had ik veel minder paniekaanvallen. De therapeut hielp me bij het maken van moeilijke beslissingen waar ik tegenop zag. Ook hielp ze me met hoe ik verder moet na mijn sessies, hoe ik het zelf kan doen. Ze was professioneel en toch persoonlijk, wat ik heel fijn vond. Ik voelde me echt op mijn gemak en dat is denk ik het belangrijkste wat je zoekt in een psycholoog. Mijn problemen zijn nog niet helemaal opgelost, maar ik verwachtte ook niet dat dat zou gebeuren in een half jaartje. Mijn hoofd is een stuk rustiger, beter geordend. Ik weet nu hoe ik zelf verder moet, en ik voel me stukken beter dan een half jaar terug.

Vrouw, 21 jaar

I originally came to the psychologist due to tiredness and concentration problems, which my general practitioner could not solve. Though I was looking to solve these things, I was also wondering whether there were some underlying causes to these issues, things I was struggling with in other areas of my live. Upon some introductory sessions, we identified some points to work on and the fact that therapy supplied me with some methods to deal with stressful situations really helped. Previously, in situations like this, I would know that something is going wrong and could be done better, but lacked the methods to try and tackle this. Now I have some tools to fall back on which is a big help to become calmer and ultimately more balanced and rested, leading to the tiredness symptoms fading, or being dealt with better.

Man, 22 jaar

Na lang wikken en wegen ben ik uiteindelijk toch blij dat ik de stap heb gezet en om hulp heb gevraagd. De behandelingen hebben mij enorm geholpen. Hierdoor ben ik veel realistischer naar mij zelf gaan kijken. Niet langer ben ik bezig om enorme doelen na te streven, maar kijk ik wat binnen mijn bereik ligt en werk ik daar naar toe. De problemen die mij de maanden daarvoor teisterden, zijn door de sessies vrijwel geheel afgenomen. Ik heb handvatten gekregen, waardoor ik bij mindere momenten weet hoe ik het moet aanpakken. Al met al kan ik alleen maar zeggen: De stap naar therapie lijkt heel groot, maar het is absoluut de moeite waard!

Vrouw, 26 jaar

Na het heel plotseling overlijden van een vriendin was ik even volledig van de wereld. Ik kon wat er was gebeurd niet plaatsen, had onder andere last van paniek- en angstaanvallen, rusteloosheid, slaapgebrek en was bij alles wat ik ondernam zeer afwezig. Omdat het zo niet langer ging, besloot ik om hulp te zoeken. Na één telefoontje kon ik diezelfde week al terecht bij Welbewust Psycholoog, precies wat ik nodig had. Er was een goede klik, wat ik als belangrijk ervaar bij een psycholoog omdat het je in staat stelt om jezelf open te stellen en je volledige verhaal te kunnen vertellen zonder erbij na te denken. Er werd snel in overleg met mij een analyse en behandelingsplan gemaakt. Daarnaast legde ze ook duidelijk uit wat er precies gaande was en hoe een rouwproces in elkaar steekt. Dit vond ik zelf erg fijn, aangezien ik zo ook mijn eigen reactie (en die van anderen) op de hele situatie leerde begrijpen. De gesprekken en EMDR-sessies hebben er in korte tijd toe geleid dat ik weer in staat ben me te mengen in het alledaagse leven en het overlijden van deze vriendin op een ‘normale’ manier kan verwerken. Ik heb nog steeds moeilijke en confronterende momenten, maar weet ook dat die bij het rouwproces horen en kan er inmiddels beter mee om te gaan. Alle symptomen waardoor ik besloot om naar de psycholoog te gaan (paniekaanvallen etc.) zijn inmiddels zo goed als verdwenen en hier hebben de sessies zeker een hele grote en bepalende rol in gespeeld.

Man, 50 jaar

Na 7 sessies ben ik weer mentaal op het juiste spoor gezet. Per sessie werd bekeken wat mijn twijfels waren, waar ik mentaal hulp nodig had, deze werden effectief behandeld waardoor ik weer met meerdere mate van zelfverzekerdheid verder kon. De handige tools en tips die ik leerde tijdens de sessies zullen mij bij blijven en ik zal deze ook regelmatig blijven gebruiken. De psycholoog stelt zich zeer professioneel op, geeft blijk van gedegen kennis en kunde. En is tegelijkertijd zeer benaderbaar en heeft een geweldige manier om interesse te tonen. Luisteren is onderdeel van de oplossing. In mijn nog te houden laatste sessie, gaan we goed afsluiten, daarvoor hebben we al afgesproken hoe we dat gaan doen. Structureel en effectief. Ik kan Welbewust van harte aanbevelen.

Man, 34 jaar

Jaren heb ik gewacht met de stap te nemen om een psycholoog in te schakelen. Iets waar ik al mijn hele leven mee kampte was nu zo aanwezig dat ik er echt iets aan moest doen. Alleen, ik vond het ook heel moeilijk om de juiste persoon te vinden waar ik mijn verhaal bij zou willen delen. Ik kwam er namelijk al snel achter dat op basis van advies van een ander, het moeilijk was om een psycholoog te vinden die bij me zou passen. Ook vond ik dat ik dit meteen goed moest doen, en dat ik dus niet de ene psycholoog na de andere wilde afgaan, tot maar zou blijken dat een persoon en een behandeling bij mij zou werken. Dus, ik ging het internet maar op.
Meerdere avonden heb ik aan een grote collectie van bookmarks gewerkt en na enige tijd had ik deze gereduceerd tot een top vijf van psychologen in mijn omgeving. (Deze lijst heb ik overigens naar meerdere familieleden gestuurd om ook aan hen te vragen hoe de psychologen op hen overkwamen.) Tijdens het maken van deze top vijf had ik al een sterke voorkeur voor WelBewust Psycholoog Utrecht. Dit kwam doordat de website genoeg en duidelijke informatie bevat. Daarnaast sprak de vriendelijke uitstraling van de psychologen mij ook enorm aan. Mijn familie deelde mijn keuze, dus ik waagde het erop.
Al snel bleek dat mijn keuze de juiste was. Het initiële contact met WelBewust Psycholoog Utrecht was vertrouwd en goed. Ik voelde mij op mijn gemak in de grote leren stoel, en ik bleek bij haar geen blad voor de mond te hebben. Dit zorgde ervoor dat ik alles en ook echt alles van mijzelf bij haar kwijt kon. Zelf dacht ik dat ik haar overspoelde met alles wat ik vertelde, maar het tegenovergestelde bleek gelukkig waar te zijn. Ze had al snel de grote lijnen in mijn verhaal uitgetekend en samen met mij maakte ze een plan en een overzicht voor mijn huidige situatie en een daarbij passend behandelplan. Dit was een bizar moment voor mij, want opeens stond mijn “probleem” in korte termen beschreven en leek alles super duidelijk.
Hoe duidelijk dit plan ook was, ik moest nog wel de middelen inzetten de therapeut had uitgelegd. Allereerst was ik hier vrij sceptisch over, maar na enige tijd merkte ik dat er een verandering in mij plaatsvond. Mijn conclusie na dit alles was, dat het belangrijk is dat degene waarmee je praat beschikt over het juiste vermogen en de kennis om samen met je je probleem aan te pakken, maar wat nog belangrijker is dat deze persoon echt naar je luistert. De therapeut bij WelBewust was zo’n persoon voor mij.

Vrouw, 28 jaar

Ik ben heel blij dat ik bij Welbewust een psycholoog heb gekregen. Ik heb haar ervaren als heel vriendelijk, warm, empathisch en goed luisterend – met humor en nuchterheid. Daarnaast straalt ze rust en openheid uit, wat heel fijn is als je het bijvoorbeeld zelf ook even niet weet. In mijn ogen heeft ze daarnaast nog een aantal andere belangrijke kwaliteiten, die haar niet alleen een fijne, maar ook een erg goede psycholoog maken. Wat ik heel goed vond is dat ik het idee heb dat ze echt heel specifiek kijkt naar een behandeling die aansluit bij je behoeften en passen bij de persoon en niet ‘het boekje volgt’ of de standaard methoden. Ze voelt dat goed aan en biedt ook ruimte om daarin je wensen aan te geven. Daarnaast vind ik dat ze een scherp inzicht heeft en dingen doorziet, waardoor ze je snel tot de kern kan leiden. Dit kan ze je doen laten inzien of ervaren, zonder ook maar op enig moment confronterend te zijn. Dat gaf mij veel vertrouwen in haar en in de behandeling en dit heeft ertoe geleid dat ik zaken bij de wortel kon aanpakken en – voor mijn gevoel – echt op effectieve wijze dingen heb kunnen veranderen in plaats van alleen maar ermee leren omgaan. Ik heb doelen bereikt die wij bij het begin van het traject afspraken – iets waarvan ik nooit had durven dromen dat dit uiteindelijk zo ‘vanzelf’ zou gaan en destijds ook niet voor mogelijk hield. Althans, niet op deze manier. Tot slot is de psycholoog gedurende de behandeling steeds uitgegaan van mijn eigen persoonlijkheid, waardoor ik heb geleerd om mijn eigen kwaliteiten en sterke kanten te ontwikkelen en gericht in te zetten. Dit heeft mij een sterker persoon gemaakt en biedt handvatten waar ik ook de rest van mijn leven zelf mee aan de slag kan. De psycholoog heeft mij op deze manier geholpen om zelf de regie te voeren en veranderingen van binnenuit tot stand te brengen, waardoor het geen worsteling is maar juist een positieve ervaring. Hier ben ik haar erg dankbaar voor!

Man, 20 jaar

De behandelingen heb ik als zeer prettig ervaren. Hiervoor was ik nog nooit bij een psycholoog geweest, dus had geen idee wat ik er van kon verwachten. Maar bij mijn klachten werd meteen een duidelijk plan van aanpak opgesteld, waarmee ik ook zelf thuis aan de slag kon gaan. Het ook zelf met de klachten aan de gang gaan heeft bij mij erg geholpen om de angst sterk te doen verminderen. Er wordt niet alleen gekeken naar wat je tijdens de behandelperiode kan doen, maar er worden ook adviezen gegeven over wat je na de behandelingen nog zou kunnen doen. Mede hierdoor ben ik zeer tevreden over de behandelingen en kijk ik ook weer met een positief gevoel naar de toekomst. Hiervoor wil ik Welbewust hartelijk bedanken.

Vrouw, 24 jaar

Ik heb behoorlijk lang gewacht met het zetten van de stap naar een psycholoog, ik weet niet precies wat me tegen hield. Gelukkig kon ik bij Welbewust heel snel terecht, wat erg belangrijk is als je er al zo tegen aan loopt te hikken en je je eigenlijk niet goed voelt. Het stelde mij heel erg gerust en ik voelde me daardoor heel serieus genomen. Alleen dat was voor mij al heel belangrijk; eindelijk was er iets in gang gezet om uit de situatie te komen waar ik voor mijn gevoel een beetje in was vastgelopen. Ook tijdens de sessies voelde ik me serieus genomen en ik heb deze als zeer prettig ervaren. Mijn behandelaar had een hele fijne open houding, waardoor je makkelijk praat en ook je emoties durft te tonen. Ik heb maar een heel kort behandeltraject gevolgd, maar in die korte tijd is het gelukt mij eigenlijk alles helder uit te leggen, een therapie (EMDR) uit te voeren en mij ook nog andere tips te geven over hoe ik nu zelf verder kan gaan. Hoewel het traject nu is afgrond, heb ik het gevoel meegekregen dat ik indien nodig altijd aan de bel kan trekken. Dat is een fijn idee. Mijn contact met Welbewust heeft voor mij echt een stap in de goede richting betekend.

Vrouw, 25 jaar

Omdat ik moeilijk met mijn onzekerheid, gevoel (door mijn ADHD) en verleden kon omgaan in mijn dagelijks leven en met name in mijn relatie, besloot ik te gaan praten met een psycholoog. Ik was opzoek naar iemand die mij begreep, inzichten kon geven en mij van praktische tips kon voorzien. Bij mijn psycholoog voelde ik mij direct op mijn gemak en ze gaf mij vaak hele fijne (en haalbare) tips om in het dagelijks leven toe te passen. Ik heb mij daarnaast nooit hoeven schamen voor wie ik ben, iets wat heel veilig aanvoelde. Wat ik prettig vond aan de behandeling, was dat er niet een soort route is uitgestippeld van te voren maar dat er echt gekeken werd naar mijn behoefte, en daar werd vervolgens op ingespeeld. Mijn onzekerheid is al tijden aanwezig en dat zorgt ervoor dat het moeilijk is om hiervan af te komen, ik zag hoe mijn psycholoog soms zoekende was om mij zo veel mogelijk te helpen. Daarbij heeft ze meerdere behandel technieken gebruikt om op die manier te ondervinden wat voor mij het meest passend was. Resultaat: het is niet zo dat ik volledig ‘genezen’ ben, maar wat ik vooral uit al onze gesprekken heb gehaald is mijzelf serieus nemen, goede keuzes maken en soms ook dingen laten omdat dit een negatief effect heeft op mij. Daarnaast heb ik veel inzichten gekregen. Zo weet ik nu veel beter waar mijn onzekerheid vandaan komt en wanneer dit getriggerd wordt. Als ik mijzelf vergelijk met een jaar geleden, dan ben ik nu iemand die meer in balans is, iets minder onzeker is en verstandigere keuzes maakt. Ik ben nog niet aan het einde van mijn reis, maar ik heb wel de juiste bagage gekregen om mijn bestemming te bereiken! Hartelijk dank hiervoor!

Man, 22 jaar

Vanaf het moment dat ik telefonisch in contact kwam met Welbewust Psycholoog had ik een goed gevoel bij de organisatie. Tijdens dit 10 minuten durende gesprek kreeg ik vrijwel gelijk een goed gevoel dat ik mijn verhaal bij Welbewust kwijt kon. Waar ik voor deze grote stap toch moeite had om mensen echt in vertrouwen te nemen. Na een kennismakingsgesprek ben ik met een zeer goed gevoel de sessies in gegaan. Voorgaand aan deze sessies ben ik duidelijk aan de hand genomen en zijn alle stappen van het proces duidelijk uitgelegd, maar ook op een wetenschappelijke manier uitgelegd hoe de methode werkt en achterliggende mechanismen. Het fijne was voor mij dat er geen drempel was tussen mij persoonlijk en de behandelend specialist. Naast dat ze de behandelend specialist was, bleef het gesprek naast de sessie op een goede manier persoonlijk.

Vrouw, 27 jaar

Ik ben bij Welbewust Psycholoog terecht gekomen voor de behandeling van vrij heftige paniekaanvallen. Op het moment dat ik bij Welbewust startte had ik oprecht het gevoel dat de paniekaanvallen nooit meer weg zouden gaan, dat ik er maar mee moest zien te dealen. Nu de behandeling is afgelopen kan ik zeggen dat de klachten die ik aanvankelijk had een stuk minder zijn geworden en dat ik er steeds beter mee leer omgaan. Ik ben er nog niet helemaal maar de psycholoog heeft mij geholpen in het vinden van vertrouwen in mijzelf en in de situatie. Daarnaast stelt de psycholoog je gerust, waardoor je je op je gemak voelt om te delen wat er daadwerkelijk in je omgaat. Ook vond ik het erg prettig dat de psycholoog de behandeling concreet en praktisch insteekt, bijvoorbeeld aan de hand van schema’s en gedachtenformulieren.

Vrouw, 21 jaar

Toen ik bij Welbewust de deur binnenstapte voelde ik me gelijk welkom. Er was tijd om kennis te maken en ik kreeg goede uitleg over de therapie (EMDR) die ik bij hen ging volgen. Tijdens de sessies voelde ik me op mijn gemak en durfde ik me open te stellen, iets waar ik over het algemeen best wel moeite mee heb. Na de sessies werd er de tijd genomen om te ontladen, wat voor mij erg fijn was. Inmiddels heb ik de EMDR therapie afgerond en ik merk dat het een positief effect op me heeft gehad. Mijn behandelaar heeft daar een grote rol in gespeeld door haar kennis en de fijne manier waarop ze met me om is gegaan. Hier wil ik haar voor bedanken!

Vrouw, 29 jaar

Van mezelf ben ik niet iemand die makkelijk met anderen over sombere gevoelens praat. Ik lachte me overal doorheen, ondanks dat ik me van binnen verdrietig en onzeker voelde. Het was dus erg lastig om naar een psycholoog te gaan, ook omdat ik maar bleef denken dat er niks aan de hand was. Uiteindelijk had ik deze stap toch gezet. Mijn gevoelens van verdriet, angst, schaamte en leegte werden namelijk zo overheersend dat ik niet meer productief was. Ook voelde ik me na sociale gelegenheden (zelfs met vrienden of familie) me ontzettend rot over mezelf door mijn onzekerheid.

Voor de eerste sessie was ik erg zenuwachtig. Maar de psycholoog is erg vriendelijk en straalt rust en kalmte uit, waardoor ik op een fijne en ongedwongen manier met haar kon praten. Nu is het alweer een half jaar na mijn laatste sessie met de psycholoog. Ondanks dat ik de gevoelens af en toe nog heb, weet ik er nu veel beter mee om te gaan. De gevoelens zijn hierdoor snel weer weg. De psycholoog heeft mij door gesprekken en opdrachten handvaten gegeven wat mijn leven in een ontzettend positieve zin heeft veranderd.

Man, 25 jaar

Het traject bij Welbewust heeft mij enorm geholpen om rust en zelfvertrouwen in mijzelf terug te vinden. Ik heb gedurende heel het traject het gevoel gehad dat er echt goed werd geluisterd. Met concrete oefeningen is bewerkstelligd dat ik iedere sessie weer een stuk vooruitgang ervaarde. De behandelend psycholoog was een erg vriendelijk en warm persoon en ik voelde me meteen bij de eerste sessie al op mijn gemak om honderd procent open en eerlijk te zijn. Nu, enkele maanden later merk ik een enorme positieve vooruitgang in mijn dagelijks leven. De klachten waar ik aanvankelijk mee zat zijn ruimschoots verdwenen en worden steeds minder. Ik raad iedereen die een traject overweegt, aan om dit bij Welbewust te volgen.

Vrouw, 26 jaar

Voor mij was het een enorme stap om mij open te stellen en om hulp te vragen. Maar ik ben achteraf onwijs blij dat ik deze stap heb gezet. De therapeut liet mij op mij gemak voelen ondanks dat ik met zoveel ongemak binnen kwam. Ik heb door middel van opdrachten handvaten gekregen waar ik in de dagelijks leven mee aan de slag kan. Ik voelde me begrepen. De therapeut is respectvol en professioneel. Ik heb door de sessies mijn eigen kracht weer terug gevonden.

Man, 22 jaar

Het is me ontzettend goed bevallen. Van te voren was ik een beetje bang, omdat ik niet wist wat me te komen stond, maar dat was nergens voor nodig. Ik werd erg goed gehoord en begrepen en kon altijd mijn ei kwijt bij mijn therapeut, met wie je sowieso erg makkelijk praat. Na zeven sessies heb ik dan ook zeker het gevoel vooruit te zijn gegaan met mijn probleem en heb ik genoeg aanknopingspunten om er zelf verder aan door te werken. Niet alleen zijn we dichter bij de oplossing voor het probleem gekomen, ook begrijp ik mezelf een stuk beter nu en sta ik wat stabieler in mijn schoenen. Daarnaast heb ik erg veel geleerd ook van de achtergrond van de oefeningen, wat ikzelf erg leuk vind aangezien ik Psychologie studeer. Al met al een enorm goede ervaring en ergens vind ik het jammer dat mijn traject afgelopen is.

Vrouw, 21 jaar

Ik heb de behandeling als heel prettig en ontzettend fijn ervaren. Wat voor mij het belangrijkste was dat wat ik voelde opeens ook echt bestond, doordat ik het tegen iemand kon vertellen. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij de psycholoog, waardoor ik mijn gevoelens op een goede manier onder woorden kon brengen. Daarnaast gaf de psycholoog mij feedback die heel simpel was, maar toch ontzettend verhelderend, waardoor mijn denkwijze veranderde. Een denkwijze veranderen, het klinkt heel makkelijk, maar door deze therapie ‘voel’ ik nu ook echt dat mijn denkwijze veranderd is en vertrouw ik op mijzelf. Zonder deze sessies vraag ik mij sterk af hoe lang dit had geduurd, dus conclusie: ik ben ontzettend tevreden en raad Welbewust Psycholoog dan ook zeker aan!

Vrouw, 20 jaar

Ik heb het contact met mijn therapeut als zeer prettig ervaren. Er werd rekening gehouden met het feit dat ik als student niet zeeën van tijd heb. Ook zijn oefeningen online beschikbaar dus kan ik deze doen wanneer het mij uitkomt. In verband met mijn studie vond ik het erg interessant om vragen te stellen over behandelingen en methoden, en hier stond zij open voor!

Vrouw, 22 jaar

Ik vond de behandeling echt super fijn! En heb een enorme sprong gemaakt in de goede richting!

Voor Welbewust had ik een andere psycholoog waar ik voor mijn gevoel helemaal niks uit heb gehaald. Hij heeft naar mijn idee niet kunnen zien wat er met mij aan de hand was/is. Ik voelde me bij hem echt een onbegrepen nummer. Voor mijn gevoel heeft de psycholoog bij Welbewust dat wel heel snel gezien en kon mij daardoor snel en effectief handvatten geven.

Ik kan er nu hard aan werken en merk ook daadwerkelijk dat het helpt in mijn dagelijkse leven. Ik ben er nog lang niet, maar ik ga de goede kant op. Ze liet mij heel erg op mijn gemak voelen, en ik vond het heel bijzonder hoe ze altijd het juiste wist te zeggen. Ook sessies waar ik zelf helemaal niet tevreden over was (waar voor mijn gevoel niks uit kwam, omdat ik alleen maar aan het huilen was), voelden uiteindelijk ook goed.

Voor mij hielp het enorm om alles voor ogen te zien. Denk hierbij aan bepaalde schema’s en wanneer al mijn gedachten ook daadwerkelijk (bijvoorbeeld ook in een schema) op het bord geschreven werden. Zo werd het tastbaar en geordend. Ook de groepstherapie vond ik uiteindelijk heel fijn. Juist misschien ook wel dat het een kleine groep was. Verder vond ik de ‘zweverige’ oefeningen ook goed werken. Dit waren eye-openers voor mij.

De balans tussen praten over dingen en er daadwerkelijk (met opdrachten) aan werken vond ik heel fijn. Ik merkte dat ik het heel lastig vond, vooral in het begin, om mijn opdrachten ook daadwerkelijk te doen. Maar dat naarmate ik daar aan werkte, mijn vooruitgang ook sneller ging.
Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben en hoe ik met mijn sociale angst om moet gaan.
Heel erg bedankt voor alles!

Vrouw, 37 jaar

Ik heb de behandeling bij Welbewust Psycholoog als zeer prettig, effectief en warm ervaren. De psycholoog is heel vriendelijk en respectvol. Ik voelde me meteen op mijn gemak. De behandeling heeft er voor gezorgd dat ik weer controle heb over mijn gedachten, in plaats van dat mijn gedachten controle hebben over mij. Ik sta steviger in mijn eigen kracht.

Vrouw, 23 jaar

Mijn behandeling bij Welbewust ervaarde ik als erg fijn. Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij mijn therapeut. Ze luisterde naar wat ik te zeggen had, is empathisch, wijs en heeft geduld. Samen met haar ben ik een stuk verder gekomen. Ik ben haar heel erg dankbaar!

Man, 20 jaar

De behandeling is mij zeer goed bevallen. Er wordt geluisterd, meegedacht en er worden dingen over jezelf geleerd. Voor mij is het belangrijkste dat ik bepaalde angsten heb overwonnen en blokkades heb weten te doorbreken. Dit kwam mede door de duidelijke uitleg van de werking van het menselijk brein in het algemeen in combinatie met een vertaling naar mijn situatie. Ik heb door de therapie bij Welbewust Psycholoog het gevoel dat ik sterker in het leven kan staan.

Vrouw, 22 jaar

Ik zag er erg tegenop om te starten met een traject bij de psycholoog, ondanks dat ik door moeite met rouwverwerking en extreem perfectionisme niet lekker in mijn vel zat. Ik ben blij dat ik toch heb doorgezet en kon altijd goed mijn verhaal kwijt. De psycholoog heeft me goede tips gegeven en gaf eerlijk en oprecht haar kijk op situaties die ik beschreef. Ze is erg begripvol, meelevend en heeft mij op een andere manier naar mijzelf en mijn (thuis)situatie laten kijken. Kortom, ik kijk met een positief gevoel terug op het traject.

Vrouw, 26 jaar

Mijn gesprekken met de therapeut heb ik als zeer prettig en helpend ervaren. Samen hebben we de problemen die ik ervaar verkend om vervolgens een eerste stap te zetten in het omgaan hiermee. De therapeut deed dit op een manier die voor mij als veilig en respectvol aanvoelde. Ze gaf mij het gevoel dat ik de leiding had, zonder moeilijke dingen uit de weg te gaan. Door de behandeling heb ik zowel inzicht verkregen in mijn gedachten en gevoelens als praktische handvatten aangeleerd die mij helpen in mijn (dagelijks) functioneren.

Vrouw, 24 jaar

Enigszins sceptisch begon ik aan de behandeling aangezien het niet de eerste keer was dat ik in therapie ging voor dezelfde problematiek: onzekerheid. Al snel ontdekte ik dat ik veel had aan de gesprekken aangezien ik tot verschillende inzichten kwam waar ik voorheen nog niet was opgekomen. Door deze inzichten kon ik beter omgaan met mijn onzekerheid. Dit betekent niet dat ik nu volledig ”genezen” ben maar ik kan zeker spreken van vooruitgang. Het fijne aan de sessies vond ik de openheid, rust en veiligheid. Ik voelde mij altijd op mijn gemak en had het idee echt begrepen te worden. Door middel van meerdere oefeningen kwam ik beter in contact met mijzelf waardoor ik dingen beter een plekje heb kunnen geven. Het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat elk gevoel te herleiden is, als je opzoek gaat naar de bron kun je dit gevoel beter begrijpen en kun je hiermee beter omgaan.

Vrouw, 19 jaar

Het was mijn eerste keer in behandeling, dus ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Het viel alles mee! Ik voelde me eindelijk serieus genomen en gehoord, wat erg fijn was. De behandeling heeft me helpen begrijpen wat er aan de hand is en heeft me een stukje controle teruggegeven. Door over gedachtes te praten met de therapeut worden ze duidelijker, en wordt het soms ook duidelijk dat het hele irreële gedachtes zijn. Het contact met de therapeut was goed en begripvol.

Man, 19 jaar

Ik heb mijn behandeling bij Welbewust als erg prettig ervaren. Voordat ik begon met de sessies had ik nogal eens last van nare gevoelens en onzekerheid. Echter tijdens de gesprekken kon ik met behulp van de psycholoog doordringen tot de oorzaak van deze gevoelens en beginnen met het aanpakken hiervan. Tijdens de sessies werden er tools aangereikt die mij erg hebben geholpen met het oplossen van de staande problemen. Wanneer ik nu in een situatie kom waarbij ik me niet op mijn gemak of onzeker voel kan ik deze tools gebruiken en de nare gevoelens verdrijven. Wat erg bijdroeg aan de vooruitgang was de fijne sfeer die aanwezig was tijdens de gesprekken. Al bij de eerste sessie had ik het gevoel dat ik alles aan de psycholoog kon vertellen en voelde ik me goed begrepen.
Ik zal daarom iedereen met grote of kleine problemen aanraden om de stap te nemen. Persoonlijk heeft het mij erg veel geholpen en positiviteit gebracht waar ik de rest van mijn leven van kan genieten.

Vrouw, 19 jaar

Ik heb de behandeling als heel prettig ervaren. Van tevoren wist ik niet zo goed wat iemand eraan kon doen, dit heeft me verbaasd. Op een hele fijne en rustige manier heb ik de behandeling ondergaan. En langzaam maar zeker ben ik weer ik helemaal de oude aan het worden. Ook heb ik dingen geleerd die ik altijd nog kan gebruiken, in het dagelijks leven.

Vrouw, 19 jaar

Ik kwam bij WelBewust Psycholoog terecht omdat ik last had van bepaalde heftige gebeurtenissen van vroeger. Na hier al jaren mee rond te hebben gelopen, begon ik er zoveel last van te krijgen dat het me in de weg begon te zitten. Het was voor mij best lastig om hier voor het eerst open en uitgebreid met iemand over te praten, maar de therapeut wist mij echter vanaf het eerste gesprek al op mijn gemak te stellen en het vertrouwen te geven dat het beter zou worden. Dankzij onder andere EMDR-therapie heb ik de moeilijke gebeurtenissen een plek kunnen geven. Ondanks het feit dat de therapie soms best heftig was voor me, heeft de therapeut mij altijd het gevoel gegeven dat ik alles kon vertellen en wist zij op een fijne doch professionele manier met me mee te leven. Ook was het geen probleem om de behandeling te verlengen toen ik aangaf dat graag te willen. Dit alles maakt dat ik de gesprekken bij WelBewust Psycholoog als zeer prettig, open en vooral hulp biedend heb ervaren. Dankzij de behandeling voel ik mij stukken beter.

Vrouw, 23 jaar

Ik heb m’n behandeling bij WelBewust Psycholoog Utrecht als zeer prettig ervaren. Het was m’n eerste ervaring met een psycholoog en de behandeling was enkel 5 sessies. Desalniettemin heb ik in dit korte tijdsbestek ontzettend veel geleerd. De cognitieve gedragstherapie en de daarbij komende hulpmiddelen (gedachten formulier & mindfulness oefeningen) hebben me geleerd hoeveel invloed je eigen gedachtes hebben op je gevoel. Het contact met WelBewust verliep heel soepel. Tijdens de sessies heb ik altijd het gevoel gehad alles te kunnen zeggen wat me dwars zat. De sessies hadden een ongedwongen sfeer en de psycholoog was altijd goed op de hoogte van de voorgaande sessies. Al met al was dit een zeer positieve ervaring waar ik op terugkijk met een positief gevoel.

Vrouw, 21 jaar

De behandeling bij Welbewust vond ik erg fijn. Ze behandelde gelijkwaardig en kon goed objectief blijven. Ook buiten de sessies om kon steun bij haar vinden, als ik dit nodig had. Daarnaast gaf ze me de vrijheid om te bepalen waar we in de sessies aan konden werken. Ze was altijd erg vriendelijk en gaf het gevoel van vertrouwen, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

Vrouw, 20 jaar

Ik heb mijn behandeling bij Welbewust Psycholoog als zeer positief en prettig ervaren. Al bij het eerste gesprek voelde ik me erg op mijn gemak en dat maakte het makkelijk om eerlijke en open gesprekken te blijven voeren. Ze was altijd goed op de hoogte van wat er in vorige sessies was besproken waardoor we ook echt voortgang konden maken met de therapie. Met behulp van een aantal verduidelijkende schema’s en oefeningen heeft ze me goed geholpen om inzicht te krijgen in de sterke invloed die gedachten op gevoel kunnen hebben. Na de therapie bij Welbewust Psycholoog ben ik doorverwezen naar een andere instelling en in de overgangsfase stond ze ook nog steeds voor me klaar als dat nodig was. Ik kijk terug op een succesvolle en fijne therapie, met een lieve doch professionele therapeut die ten alle tijden het allerbeste met haar cliënten voor heeft.

Vrouw, 21 jaar

Ik vond de behandeling ontzettend goed werken. Ik heb veel geleerd, en mijn angsten zijn zo goed als weg. Indien de angst toch terugkomt, weet ik hoe ik ermee om moet gaan, waardoor het weer wegzakt. Ik heb vooral geleerd dat de angst allemaal in mijn hoofd zit, en dat ik het vaak zelf oproep. Door de aandacht bij de taak of omgeving te leggen kan ik uit mijn hoofd komen. Ook heb ik geleerd gedachtepatronen te herkennen en te rationaliseren. De therapeut vond ik erg goed, luisterde heel goed naar wat ik zei. Stelde de juiste vragen en liet mij inzichten zien die ik zelf op dat moment niet kon zien. Zonder Maaike was ik niet geweest waar ik nu ben.

Man, 25 jaar

Ik ben bij Welbewust gekomen met redelijk stugge angstklachten. Ik was vaak bang voor bepaalde stoornissen en aandoeningen, en zat bijna dagelijks op google (informatie zoeken over de aandoeningen). Er waren momenten dat ik me zo vervelend voelde dat ik medicatie (anti depressiva) begon te overwegen. Maar door de therapie bij Welbewust heb ik veel inzicht gekregen in bepaalde patronen en veel zelfvertrouwen gekregen. Medicatie lijkt niet langer nodig. Daarbij komt dat ik van de “google verslaving” af ben, iets waar ik al jaren in vast zat. De psycholoog is geduldig, altijd vriendelijk en professioneel. Ik heb erg veel aan de therapie gehad!

Vrouw, 19 jaar

Ik kwam bij Welbewust omdat ik last had van paniekaanvallen. Al bij het eerste gesprek gaf ze mij het idee dat ze heel erg met me meeleefde, maar er wel professioneel naar bleef kijken. Elk gesprek gaf ze me opnieuw het gevoel dat ze echt naar me luisterde en er met mij alles aan wilde doen om het op te lossen. Mijn paniekaanvallen hebben we behandeld met EMDR therapie. Bij de eerste keer EMDR dacht ik echt “waar ben ik mee bezig?”. Ik kon me niet voorstellen dat het kijken naar een lampje mij zou helpen. De psycholoog had hier begrip voor en heeft me altijd het vertrouwen gegeven dat het wel zou werken en de paniekaanvallen over zouden gaan. Dit is dankzij de EMDR en de psycholoog ook gelukt.

Het belangrijkste wat ik naast de EMDR van de psycholoog heb geleerd is dat ik vertrouwen moest krijgen. Samen hebben we hier aan gewerkt en dit is ook wat nog steeds ervoor zorgt dat de paniekaanvallen niet meer terug komen. Door het vertrouwen dat er echt niks kon gebeuren, ben ik er helemaal van af gekomen.

Vrouw, 45 jaar

”Matige angststoornis” dat was de diagnose bij mijn intakegesprek. Op het moment dat ik dat hoorde dacht ik: en nu heeft het dus een naam. Zo lang ik het nog niet écht toegaf was het probleem er misschien wel niet, en viel het allemaal best mee. Als ik in een goeie periode zat leek het probleem inderdaad mee te vallen of er soms helemaal niet te zijn. Onzin natuurlijk, maar om de stap te zetten naar een therapeut vond ik ook wat overdreven. De reden dat ik uiteindelijk toch ben gegaan was omdat ik niet wilde dat de angst mijn leven ging bepalen. Ik merkte dat ik steeds meer dingen uit de weg ging.

Nu kan ik zeggen dat ik heel erg blij ben dat ik die stap toch genomen heb. En inderdaad, zoals ik al vaker gehoord had, ”Dat had ik eerder moeten doen”. De sessies vond ik best confronterend. Je moet continue je grenzen verleggen en praten over je angst, iets wat je het liefst uit de weg gaat. Beetje bij beetje ging het steeds beter en nam mijn angst af en nam het vertrouwen in mezelf elke keer iets toe. En ja, ik had het inderdaad jaren eerder moeten.

Man, 44 jaar

Een aantal momenten in de therapie waren goud waard. Ik voelde me soms twee weken rot en na een sessie bij Welbewust wist ik hoe het moest aanpakken. Ik had een erg goede klik met de psycholoog. Dat was voor mij heel belangrijk, want ik geloof dat de therapie daardoor werkt of niet. De psycholoog is lief en daarnaast duidelijk en concreet, niet te wollig. Ze heeft mijn leven veranderd. Niet alleen van mij, maar van mijn hele gezin, doordat het met mij beter gaat.

Vrouw, 47 jaar

Dankzij de uitleg en informatie ging ik mezelf en wat er in het verleden is gebeurd beter begrijpen. Met de oefeningen kon ik dingen een plaats geven en kreeg ik een positiever zelfbeeld. Moeilijke onderwerpen die ik bijna niet durfde aan te snijden, heb ik toch behandeld samen met mijn psycholoog. Ik heb een rugzakje met tools voor de moeilijke momenten. Door mijn psycholoog sta ik stabieler en evenwichtiger in het leven...en dat is heel erg fijn en bijzonder.

Vrouw, 24 jaar

Ik kon super snel terecht voor een behandeling. Daarnaast werd ik direct serieus genomen, was er een goede klik met mijn behandelaar en heb ik binnen een korte tijd mijn klachten onder controle gekregen. Ik ben super tevreden en heb mensen in mijn omgeving de praktijk en mijn behandelaar aangeraden!

Man, 25 jaar

Leelie is een heel fijn persoon om als behandelaar te hebben. Ze toonde veel begrip, ze was flexibel, geduldig en legde vanalles op een juist niveau uit. Ik had vanaf het eerste moment dat ik met haar sprak gelijk het gevoel dat zij mij volledig begreep, we zaten op dezelfde golflengte en dit is gedurende de behandeling niet veranderd. Ze heeft humor en weet dit op de juiste momenten te brengen maar kan ook erg serieus zijn wanneer dit nodig is. Ze heeft mij zoveel over mijzelf geleerd, en met de tools die ze mij gegeven heeft kan ik voorlopig weer vooruit om te blijven werken aan mijzelf. Dankjewel.

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Heeft u vragen?

Vraag een terugbelverzoek aan door op de knop hieronder te klikken!

Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.