Ingeschreven!

Ingeschreven!

Download hieronder het PDF bestand met informatie over de voorbereiding voor je afspraak!

Download hieronder  de checklist om te controleren of je goed bent voorbereid!

Informatie

Bedankt voor je inschrijving bij onze praktijk. Graag informeren we je op deze pagina over de belangrijkste zaken omtrent de werkwijze binnen onze praktijk en de vergoeding binnen de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ). Mocht je hierover vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via onze contact pagina op de website. 

contact-img-banner-2

Verwijsbrief

Zojuist heb je onze welkomstmail ontvangen. Graag plannen we zo snel mogelijk een intakegesprek met je in. Om een intakegesprek in te plannen hebben wij eerst de verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt de huisarts vragen de verwijzing digitaal en beveiligd aan ons op te sturen via ZorgDomein. 

Ben je zelf in het bezit van een verwijzing? Stuur dan een mail naar info@welbewustpsycholoog.nl met het verzoek om veilig je verwijzing op te kunnen sturen. We zullen vervolgens een mail sturen via de beveiligde omgeving waar je de verwijzing kun uploaden. 

Mocht je nog geen verwijsbrief hebben, dan dien je eerst een afspraak te maken met de huisarts om dit te bespreken.

Online EMDR

Voorbereiding intake

Op het moment dat de verwijsbrief bij ons binnen is, wordt deze zo spoedig mogelijk verwerkt. Als deze administratief is verwerkt zal het secretariaat contact met je opnemen om kort te bespreken wat de klachten zijn en waaraan je wilt werken. Indien wij je van de benodigde hulp kunnen voorzien, zal er een intakegesprek ingepland worden.

 

 

Vacature Fulltime Administratie Utrecht

Inhoud van de intake

Tijdens een intakegesprek met de GZ-psycholoog wordt er kennis gemaakt, je klachten verder besproken en de mate van deze klachten. Aan de hand daarvan wordt er besproken welke behandeling en behandelvorm het beste bij je zal aansluiten. Vervolgens wordt er een doel geformuleerd die je tijdens de behandeling wilt behalen. 

 

 

therapies-banner-ver2

Toename van klachten

Nemen je klachten toe vóór het intakegesprek? Neem dan contact met ons op. Zie onze contactpagina op de website voor de verschillende mogelijkheden hierin. Dan kunnen wij de situatie met je bespreken en je verder helpen. Mocht er sprake zijn van spoed en je kunt ons niet direct bereiken, dan kun je binnen kantoortijden contact opnemen met je huisarts en buiten kantoortijden met de huisartsenpost (088-1309670).

Vacature Fulltime Administratie Utrecht-

Vergoeding

Op 1 januari 2022 is Nederland overgegaan naar een nieuw zorgsysteem, het Zorgprestatiemodel (ZPM). De zorg en de lengte van de behandeling die nodig is, wordt bepaald op basis van de zorgzwaarte. 

 

De behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering en valt hiermee onder het wettelijk verplicht eigen risico à €385, tenzij je hebt gekozen voor een vrijwillig hoger eigen risico. In het ZPM wordt er gedeclareerd per sessie of verrichting. Deze worden op maandelijkse basis bij de zorgverzekeraar ingediend. De tarieven zijn bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit en de zorgverzekeraars. 

 

Therapieën Werk Psycholoog Psychologist

Beeldbellen

Bij WelBewust Psycholoog vinden veel behandelingen plaats via beeldbellen. Dit doen wij al sinds 2017. Bij beeldbellen is er online face-to-face contact tussen de cliënt en de psycholoog.  Beeldbellen is effectief, veilig en efficiënt. Tevens kun je voor een intake en behandeling via beeldbellen op korte termijn bij ons terecht. 

Alle therapievormen zijn mogelijk via beeldbellen. 

De behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering en valt hiermee onder het wettelijk verplicht eigen risico à €385, tenzij je hebt gekozen voor een vrijwillig hoger eigen risico. In het ZPM wordt er gedeclareerd per sessie of verrichting. Deze worden op maandelijkse basis bij de zorgverzekeraar ingediend. De tarieven zijn bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit en de zorgverzekeraars. 

Vacature Klinisch psycholoog

Wijzigen en annuleren van afspraken

Behandelingen vinden uitsluitend op afspraak plaats. Dit betekent dat wij een strakke planning hanteren en dat de behandelaar de behandelafspraak heeft voorbereid en volledig voor u klaarstaat bij aanvang van uw afspraak. Afspraken kunnen in principe niet worden geannuleerd. Wij verzoeken u om enkel in geval van uiterste noodzaak een afspraak te annuleren. Het maken van een afspraak is niet vrijblijvend en is altijd persoonsgebonden. Bij het maken van een afspraak stemt u automatisch in met onze ANNULERINGSVOORWAARDEN:

Als een afspraak niet door kan gaan en er is sprake van uiterste nood, dan kunt u deze tot uiterlijk 48 uur voor de afspraak kosteloos annuleren. Dit kan door dit op werkdagen tijdens kantooruren (9.00 tot 17.00 uur) telefonisch via 030-2074447 aan ons door te geven en per e-mail via afspraak@welbewustpsycholoog.nl uw afmelding naar ons te bevestigen.

Het weekend vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur en feestdagen worden hierbij niet meegerekend. Afspraken die maandag zijn gepland, kunnen enkel in geval van uiterste nood uiterlijk op vrijdag vóór 12.00 uur kosteloos geannuleerd worden.

Afspraken kunnen in principe niet enkel per e-mail worden geannuleerd (uitgezonderd tijdens onze vakanties). U wordt altijd geacht eerst te bellen en daarna te mailen. Voor alle ontvangen afzeggingen binnen 48 uur, ongeacht de reden, zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen. De kosten per gemiste sessie bedragen 110,- euro. Wij kunnen helaas geen uitzondering maken, ongeacht de reden.

psycholoog utrecht Psychologist

Locatie

Willem Frederik Hermansstraat 252, 3544 KP Utrecht