Belangrijk, lees goed door!

Voorbereiding voor je afspraak

Hartelijk bedankt voor je aanmelding bij onze praktijk, hierbij bevestigen we je inschrijving.

Graag informeren we je alvast over de belangrijkste zaken omtrent de werkwijze binnen onze praktijk en vergoeding binnen de Basis GGZ, zodat je hiervan op de hoogte bent. Mocht je hierover nog vragen hebben, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Verwijsbrief

Zojuist heb je onze welkomstmail ontvangen. Graag plannen we zo snel mogelijk een intakegesprek met je in. Om deze eerste afspraak te kunnen inplannen, is een verwijsbrief van je huisarts nodig. Je kunt de huisarts vragen om de verwijzing digitaal naar ons te versturen via ZorgDomein of Ksyos. Op deze manier wordt de verwijsbrief digitaal en beveiligd verstuurd en ontvangen wij deze direct.

Mocht dit niet kunnen, kun je de verwijsbrief per post opsturen naar:

WelBewust Psycholoog

T.a.v. Verwijsbrief

Parkzichtlaan 214

3544 MN Utrecht

We ontvangen je verwijsbrief graag binnen 2 werkdagen, zodat we een eerste afspraak kunnen inplannen!

Mocht je nog geen verwijsbrief  in je bezit hebben, dan dien je dit eerst met de huisarts te bespreken, alvorens er een afspraak gepland kan worden.

  • Voortgang inschrijven zorgtraject

    0%

Ksyos afbeelding logoZorgdomein afbeelding logo

Voorbereiding intake

Om een zo goed mogelijk beeld van je klachten te krijgen, vragen wij je om voor deze eerste afspraak een korte vragenlijst in te vullen. Hiervoor hebben wij je een e-mail via Telepsy gestuurd met een link naar een digitale vragenlijst.

Inhoud van de intake

Tijdens de intake wordt er kennis gemaakt en worden je klachten en hulpvraag besproken. Aan de hand hiervan wordt er geadviseerd welke behandelvorm het beste bij je zal aansluiten, bijvoorbeeld individuele therapie of groepstherapie en bij welke therapeut. Ook is een traject via beeldbellen mogelijk. Eventuele eigen voorkeuren kun je hierbij aangeven. Aansluitend wordt er gekeken naar welk traject het beste aansluit; kort, middellang of intensief.

Toename van klachten

Nemen je klachten toe vóór het intakegesprek? Neem dan contact op met de praktijk, via onderstaande contactgegevens. Dan kunnen wij de situatie met je bespreken en je verder helpen. Mocht je ons niet direct treffen en er sprake zijn van spoed, neem dan binnen kantoortijden contact op met je huisarts en buiten kantoortijden met de huisartsenpost (088-1309670).

Algemene praktijkinformatie

Graag informeren we je alvast over de belangrijkste zaken omtrent de werkwijze binnen onze praktijk en vergoeding binnen de Basis GGZ, zodat je hiervan op de hoogte bent. Mocht je hierover nog vragen hebben, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Vergoeding

Psychologische zorg valt onder de basisverzekering. Dit houdt in dat het behandeltraject volledig vergoed wordt door de verzekeraar, maar wel aanspraak doet op het wettelijk verplichte eigen risico (van het jaar waarin het behandeltraject gestart is). Dit bedraagt €385,- (tenzij je hebt gekozen voor een vrijwillig hoger eigen risico). Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen dient er een verwijsbrief van de huisarts te zijn en sprake te zijn van een diagnose die wordt vergoed (zoals depressie of een angststoornis).

In de basis GGZ wordt gewerkt met zorgtrajecten waarin je wordt ingedeeld afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Dit wordt in de intake vastgesteld. Een zorgtraject kan bestaan uit een kort, middellang, intensief of een onvolledig behandeltraject. Deze trajecten hebben allen een eigen vast tarief waarbinnen alle verrichtingen worden geregistreerd. Hierin worden onder andere de volgende verrichtingen geregistreerd:

  • het telefonische aanmeld gesprek met de praktijk en nakijken van de aanmelding
  • het persoonlijke intakegesprek met de psycholoog
  • de behandelsessies
  • de tijd die de psycholoog besteedt aan administratie en verslaglegging voor in je dossier en eventueel overleg inzake de behandeling
  • de vragenlijsten
  • E-health oefeningen en/of modules

Na afloop van het behandeltraject, zal dit traject (met daarbinnen alle geregistreerde verrichtingen) gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Declaratie gaat dus niet per sessie of verrichting, maar aan de hand van het overeengekomen zorgtraject. Het kalenderjaar waar het zorgtraject administratief gezien onder valt en dus het jaar waar het eigen risico wordt aangesproken, is overeenkomstig de startdatum van het traject (doorgaans de intake).

Indien na de intake besloten wordt geen behandeling voort te zetten, dan dienen wij een onvolledig behandeltraject bij de zorgverzekering te declareren.

Behandeltraject Beeldbellen

Bij WelBewust bieden wij naast behandeltrajecten op de praktijk ook behandeltrajecten via beeldbellen aan. Beeldbellen is een vorm van e-Health waarin er sprake is van online face-to-face contact tussen jou en de psycholoog. Je hebt op dezelfde manier contact met je psycholoog als wanneer je op de praktijk een fysieke afspraak hebt en je kunt een beeldbel traject vanuit je eigen vertrouwde omgeving doen. Wil je direct een afspraak en snel aan de beurt, dan adviseren we je om voor het beeldbellen aan te melden.

Wijzigen en annuleren van afspraken

Behandelingen vinden uitsluitend op afspraak plaats. Dit betekent dat wij een strakke planning hanteren en dat de behandelaar de behandelafspraak heeft voorbereid en volledig voor u klaarstaat bij aanvang van uw afspraak. Afspraken kunnen in principe niet worden geannuleerd. Wij verzoeken u om enkel in geval van uiterste noodzaak een afspraak te annuleren. Het maken van een afspraak is niet vrijblijvend en is altijd persoonsgebonden. Bij het maken van een afspraak stemt u automatisch in met onze ANNULERINGSVOORWAARDEN:

Als een afspraak niet door kan gaan en er is sprake van uiterste nood dan kunt u deze tot uiterlijk 48 uur voor de afspraak kosteloos annuleren. Dit kan door dit op werkdagen tijdens kantooruren (9.00 tot 17.00 uur) telefonisch via 030-2074447 aan ons door te geven en per e-mail via afspraak@welbewustpsycholoog.nl uw afmelding naar ons te bevestigen.

Het weekend vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur en feestdagen worden hierbij niet meegerekend. Afspraken die maandag zijn gepland, kunnen enkel in geval van uiterste nood uiterlijk op vrijdag vóór 12.00 uur kosteloos geannuleerd worden.

Afspraken kunnen in principe niet enkel per e-mail worden geannuleerd (uitgezonderd tijdens onze vakanties). U wordt altijd geacht eerst te bellen en daarna te mailen. Voor alle ontvangen afzeggingen binnen 48 uur, ongeacht de reden, zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen. De kosten per gemiste sessie bedragen 95,- euro. Wij kunnen helaas geen uitzondering maken, ongeacht de reden.

Location

Locatie binnenstad

Nobelstraat 2A, 3512 EN Utrecht

De praktijk bevindt zich op de 2e verdieping van de Nobelstraat 2A, bij de huisartsenpraktijk. Je kunt plaatsnemen in de gedeelde wachtkamer waar de psycholoog je zal ophalen. Je hoeft je nergens te melden.

Locatie Leidsche Rijn

Parkzichtlaan 214, 3544 MN Utrecht

De praktijk bevindt zich aan de Parkzichtlaan 214. De locatie betreft een woonhuis, met praktijkruimte op de begane grond.

Download hieronder het PDF bestand met informatie over de voorbereiding voor je afspraak én de checklist om te controleren of je goed bent voorbereid!

 

PDF met informatie over de voorbereiding voor je afspraak Klik hier

 

Alles gedaan voor je eerste afspraak? Check het hier