GZ-psycholoog Saskia Sep

GZ-psycholoog Saskia Sep

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Saskia Sep - GZ Psycholoog

Ik ben Saskia Sep en werk als GZ-psycholoog bij Welbewust Psycholoog. In mijn werk ga ik ervan uit dat ieder mens uniek is en dat je diep van binnen weet wat je nodig hebt om met de uitdagingen in het leven om te gaan. Het is belangrijk voor mij dat jij je veilig en vertrouwd voelt, zodat we samen kunnen zoeken naar jouw veerkracht. Ik werk vanuit een oplossingsgerichte visie. Ik hoor graag wat jou bezighoudt en probeer me in jouw belevingswereld te verplaatsen, zodat ik je zo goed mogelijk kan ondersteunen bij het vinden van jouw oplossingen. Ik ben oprecht geïnteresseerd en stel veel vragen, zodat je je meer bewust wordt van wat voor jou werkt. Soms zal ik suggesties doen vanuit de cognitieve gedragstherapie of schematherapie.

Ik kan je helpen om beter om te gaan met angstklachten, somberheidsklachten, het verwerken van nare ervaringen (maar niet met EMDR), een negatief zelfbeeld, (onbegrepen) pijnklachten, levensfaseproblematiek (de overgang naar een zelfstandig volwassen leven), autisme of ADHD.

In 1997 ben ik afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog. Daarna heb ik een periode gereisd en ben ik gaan werken als onderzoeker bij het Nivel. Omdat ik behoefte had om mensen op een meer directe manier te helpen in plaats van te onderzoeken wat goed werkt, ben ik gaan werken bij Sherpa, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarna ben ik bij Prinsenstichting gaan werken in Purmerend, ook voor mensen met een verstandelijke beperking maar met een complexere cliëntenpopulatie. Daar heb ik veel geleerd over autisme, hechtingsproblematiek, groepsdynamiek en invloeden van het gezin. In 2017 ben ik begonnen met de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. Om ook ervaring op te doen met cliënten zonder verstandelijke beperking, heb ik een jaar gewerkt op een GGZ-poli van Lucertis. Daar heb ik gemerkt dat veel van wat ik heb geleerd in de omgang met mensen met een verstandelijke beperking, hun familie en hun begeleiders, mij helpt in de GGZ. Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd, is om open en onbevooroordeeld te staan tegenover wie de ander is. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en daar ben ik nieuwsgierig naar, zodat ik je verder kan helpen.

In 2020 ben ik overgestapt naar de kinder- en jeugd-GGZ bij Max-Ernst en heb ik de opleiding Oplossingsgerichte Gespreksvoering gevolgd. Ik heb ook de basiscursus Schematherapie gevolgd. Als onderdeel van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut heb ik een cursus traumagerichte schrijftherapie gevolgd. In 2021 ben ik gaan werken bij een poli voor kinder- en jeugd-GGZ van Dokter Bosman. Omdat ik graag oplossingsgericht werk, ben ik in 2022 bij Welbewust gaan werken.

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Therapieën

Cognitieve Gedragstherapie

Schematherapie

Oplossingsgerichte gespreksvoering

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Beschikbaarheid

Dinsdag

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Therapieopties

 • Beeldbellen Online

  0%
 • E- health

  0%
 • Groepstherapie

  0%

Opleidingen

 

 • Doctoraal ontwikkelingspsychologie, Vrije Universiteit Amsterdam
 • Opleiding tot Video Interactie trainer, Heijcoop
 • Postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog, RNO Amsterdam
 • Oplossingsgerichte gespreksvoering, RINO Amsterdam
 • Basiscursus Schematherapie, King
 • Opleiding tot Cognitief gedragstherapeut bij RINO en King

Registraties en lidmaatschappen

 • BIG registratienummer: 19926531725
 • AGB code: 94107047
 • Oplossingsgericht certificaat: 115276
 • Lidmaatschap Vgct: 305355 (Cognitief gedragstherapeut in opleiding)
 • Lidmaatschapsnummer vereniging voor Schematherapie: 210724

Talen

 

Nederlands  Nederlands

Nu Aanmelden

Wilt u een afspraak?
U kunt zich via het inschrijfformulier aanmelden.
Klik hier om naar het inschrijfformulier van WelBewust Psycholoog Utrecht te gaan.

bedrijfspsycholoog werkpsycholoog psycholoog utrecht

Heeft u vragen?

Vraag een terugbelverzoek aan door op de knop hieronder te klikken!

Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.